Περίσσεψαν πασχαλινά κόκκινα αυγά; Κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να τα αξιοποιήσουμε εύκολα και γρήγορα και να φτιάξουμε ένα ωραίο πρώτο πιάτο ή ένα κυρίως που θα σερβίρουμε μαζί με μια πράσινη σαλάτα.

Αυγοσαλάτα. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αυγά στη μέση. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε κάπαρη, ραντίζουμε με ένα απλό ντρέσινγκ που έχουμε φτιάξει με 4-5 κ.τ.σ λάδι, 2 κ.τ.σ ξύδι και 1 κ.τ.σ μουστάρδα και σερβίρουμε με φύλλα μαρουλιού και προαιρετικά με τόνο.

Γεμιστά. Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε τους κρόκους και τους λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού, λίγη μαγιονέζα και ότι αρωματικό θέλουμε, ακόμη και λίγο κάρι. Γεμίζουμε το ασπράδι με το μείγμα και στολίζουμε με κάπαρη και φυλλαράκια μαϊντανού. Μπορούμε ακόμη να ρίξουμε λίγο μπρικ ή χαβιάρι, να βάλουμε μια λεπτή ροδέλα από καπνιστό σολομό, μισή σαρδέλα παστή αφού την ξεπλύνουμε καλά από το αλάτι ή άλλο καπνιστό ψάρι.

Ντοματοσαλάτα. Κόβουμε αυγά και μικρές ντομάτες σε τέταρτα, προσθέτουμε φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες, μαύρες ελιές, κάπαρη, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λαδόξυδο.

Πατατοσαλάτα. Σε ένα μπολ κόβουμε βρασμένες πατάτες και αυγά σε τέταρτα, προσθέτουμε φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές ροδέλες, κάπαρη, ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μερικές κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό ανακατεμένο με μαγιονέζα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε την πατατοσαλάτα στολισμένη με ένα αυγό κομμένο σε ροδέλες και κάπαρη.

Σάντουιτς. Τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, αλατοπιπερώνουμε και τα τοποθετούμε σε ψωμάκια βουτυρωμένα ή αλειμμένα με μαγιονέζα, μαζί με φύλλα μαρουλιού και λιαστά ντοματάκια ή κομματάκια τόνου.

Τουρσί. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να πάρουν μερικές βράσεις 1 ποτήρι νερό, 3 ποτήρια ξύδι, 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ξεφλουδισμένο και κομμένο στα τέσσερα, μια κόκκινη πιπεριά χοντροκομμένη, 1 κ.τ.σ ζάχαρη, 2 κ.τ.σ μουστάρδα,, 1 κ.τ.γλ χοντρό αλάτι και μερικούς κόκκους μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε το ζωμό να κρυώσει και τον σουρώνουμε. Ξεφλουδίζουμε 12 σφιχτά βρασμένα αυγά. Τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο βάζο, προσθέτουμε το ζωμό, σφραγίζουμε το βάζο και το αφήνουμε στο ψυγείο 2 ημέρες. Αν θέλουμε να τα διατηρήσουμε περισσότερες ημέρες, σουρώνουμε το ζωμό και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τα αυγά κομμένα ραντισμένα με λίγο λάδι ή αλειμμένα με μαγιονέζα και τραγανά ψημένα ψωμάκια.

Ψητά. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αυγά στη μέση, αφαιρούμε τους κρόκους και τους λιώνουμε. Ανακατεύουμε με λιωμένο σκόρδο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο λάδι και αλατοπίπερο. Ξαναγεμίζουμε τα ασπράδια και τα αραδιάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι. Ψήνουμε τα αυγά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και τα σερβίρουμε ζεστά με μερικές σταγόνες ξύδι