# Γελοιογραφικές θα έλεγε κανείς ότι είναι, αν δεν έκρουαν τον κώδωνα γιγάντιων κινδύνων, μερικές από τις μορφές που παίρνει ο ρατσισμός της Χρυσής Αυγής, όπως η απόπειρα αιμοδoσίας «για μόνο Ελληνες» που έγινε γνωστή ιδίως από την άρνηση του ιατρικού κόσμου απέναντι σε μια πράξη «παράλογη, αντιεπιστημονική, παράνομη και ρατσιστική», όπως την ονόμασε η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών. Ο αρχηγός και τα κατά τον ίδιο «λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες» δηλώνουν κάθε λίγο ότι «δεν» είναι νεοναζιστές. Παράλληλα καθημερινά διαδίδουν ναζιστικές ανοησίες κάθε είδους, με πιο πρόσφατη την ακρότητα περί «καθαρότητας» του αίματος. Το σοβαρότερο είναι ότι δεν διαδίδουν μόνο ιδεολογικές ανοησίες, αλλά τις κάνουν και πράξη.

# Είναι πασίγνωστο ότι η «φυλετική καθαρότητα» ανήκει στην ιδεολογία των Ναζί. Κήρυξαν την «αποκάθαρση» του παρόντος με στόχο την επιστροφή στην αυθεντικότητα της φυλής και της πάτριας γης (το περίφημο σύνθημα «αίμα και χώμα»). Μετέτρεψαν την πολιτική σε σταυροφορία να «καθαρίσει» η Γερμανία. Δεν αναγνώριζαν πολιτικούς αντιπάλους. Χρησιμοποιούσαν την υβρεολογία, το ανάθεμα, τη χυδαία ειρωνεία, την προτροπή στο έγκλημα και την αυτοδικία και καθημερινά προπαγάνδιζαν ότι πρέπει να πάψουν στη Γερμανία «τους» να υπάρχουν οι κατηγορίες πολιτών που ονόμαζαν κατώτερους, μολυσμένους, αρουραίους, μικρόβια, ανήθικους κ.ο.κ.

# Τα ανέχτηκε όλα τούτα ο γερμανικός λαός, απελπισμένος από την οικονομική κρίση της εποχής και ταπεινωμένος από την ήττα στον «μεγάλο πόλεμο». Οι νέοι γοητεύτηκαν από τη δύναμη του μεγάλου εκδικητή αρχηγού και οι μέσοι άνθρωποι, καθώς στην αρχή κύριος στόχος των Ναζί ήταν οι Εβραίοι, νόμισαν ότι δεν τους αφορά. Ισως αποφασιστικότερο στάθηκε ότι το ναζιστικό πρότυπο ταίριαζε θαυμάσια με τη συντηρητική παράδοση.

Ο Ναζί δεν ήταν μόνο «Αριος». Ηταν ακόμα άντρας και απαιτούσε οι γυναίκες να γυρίσουν στην κουζίνα τους, είχε αίμα «καθαρό» και απαιτούσε να μη συγκατοικεί στην ίδια χώρα με «ακάθαρτους», ήταν στερεοτυπικά ανδροπρεπής και απαιτούσε να μην υπάρχουν «θηλυπρεπείς και διεστραμμένοι». Οταν σύντομα οι διανοούμενοι ονομάστηκαν θηλυπρεπείς, οι ομοφυλόφιλοι διεστραμμένοι, οι σοσιαλιστές τσούλες κ.ο.κ., ήταν πια πολύ αργά.