# Είναι απόλυτη ανάγκη αύριο Κυριακή που ψηφίζουμε να επικρατήσει η λογική, η στάση που έχει στόχο να επηρεάσει τα πολιτικά γενόμενα λογαριάζοντας τις συνέπειες των αποτελεσμάτων και προβλέποντας τι θα γίνει από τη Δευτέρα και ύστερα. Ο ελληνικός λαός πολλές φορές στην ιστορία αποδείχθηκε στα δύσκολα γενναίος και σοφός, με υψηλή κοινωνική ευθύνη, έτσι υπάρχει ελπίδα να επικρατήσει η λογική πάνω στις θυμικές αντιδράσεις, τα αισθήματα οργής, την «αγανάκτηση», τα εμπρηστικά συνθήματα, την ψήφο «εκδίκησης» και όλες τις ανάλογες συμπεριφορές από τα παρορμητικά ξεσπάσματα απελπισίας έως το «γαία πυρί μιχθήτω».

# Πράγματι αποδείχθηκε σοφός στα δύσκολα πολλές φορές στην ιστορία ο ελληνικός λαός και άρα είναι ισχυρή η ελπίδα ότι θα κρίνει ψύχραιμα και θα συλλογιστεί τις συνέπειες της ψήφου του. Θα συλλογιστεί τι σημαίνει, δηλαδή τι ενδέχεται να γίνει εάν αναλάβουν την κυβέρνηση όσοι υπόσχονται την απολύτως ανεφάρμοστη κατάργηση του Μνημονίου και την άρνηση του χρέους, είτε ακόμα χειρότερα όσοι υπόσχονται την καταστροφική έξοδο από την ευρωζώνη με την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και την έξοδο από την ΕΕ.

# Η πρόταση όλων των κομμάτων στις δύο άκρες του πολιτικού φάσματος, με εξαίρεση τη ΔΗΜΑΡ, ωστόσο με πολλές παλινωδίες και μεγάλες αντιφάσεις, δεν είναι δυνατό να μπορεί την ώρα αυτή να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους. Αυτό που λένε είναι: αντί να υπομένουμε τη λιτότητα και τα μέτρα της τρόικας, ψηφίστε εμάς που με θάρρος θα αποφασίσουμε τη χρεοκοπία της χώρας, που με πατριωτισμό θα φέρουμε την «εθνική ανεξαρτησία» καταργώντας τις συμμαχίες και διαλέγοντας τη λεβέντικη εθνική απομόνωση.

# Δεν είναι δυνατό να μη βλέπει ο ελληνικός λαός πόσο ακραία ετερόκλητη

είναι η πρωτοφανής συνοδοιπορία όσων σε αυτή τη φάση της οδυνηρής οικονομικής και βαθιάς πολιτικής κρίσης καλούν να ψηφίσουμε υπέρ της πτώχευσης της χώρας και της απομόνωσης από συμμάχους. Πόσο ετερόκλητη και άρα επικίνδυνη είναι, από

τη μια πολιτική άκρη στην άλλη, η σύμπνοια ενάντια στα μέτρα λιτότητας του Μνημονίου, με στόχο τη συμμαχική ερημία και την καταστροφή.