Για πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο προσανατολίζεται το ΠΑΣΟΚ και θέτει τις κομματικές του δυνάμεις από τις 17 Αυγούστου σε κατάσταση «προεκλογικής ετοιμότητας».
Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Παπανδρέου να εκτιμάει ότι πλέον οι πρόωρες εκλογές είναι περισσότερο από ποτέ τόσο ορατές. Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε το αίτημά του με την εκτίμηση ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών θα αναδείξει μια νέα κυβέρνηση, η οποία θα καταρτίσει έναν αξιόπιστο προϋπολογισμό για το 2010 και θα χαράξει μια νέα πορεία ελπίδας και ανάταξης για τη χώρα. Πρόσθεσε δε ότι η νέα κυβέρνηση θα μπορέσει να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα αξιόπιστο σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε την πρότασή του στον Κ. Καραμανλή να συμφωνήσουν για πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο, με ταυτόχρονη συμφωνία για την επανεκλογή του Κ. Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας και παρά την άμεση αρνητική αντίδραση της κυβέρνησης, στην Ιπποκράτους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για την επίτευξη μιας συμφωνίας σε αυτό το επίπεδο. Η Ιπποκράτους πάντως διατηρεί σε πλήρη ετοιμότητα τον μηχανισμό της και είναι ενδεικτικό ότι το Σαββατοκύριακο κλιμάκια στελεχών θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις σε περίπου 40 νομούς της χώρας για θέματα δημοκρατίας και πράσινης ανάπτυξης.
«Δεν χαλαρώνουμε» είναι το σύνθημα στην Ιπποκράτους και χθες επεσήμαιναν ένα απόσπασμα από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου την περασμένη Παρασκευή στο Εθνικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το οποίο στην πορεία προς τις εκλογές «το ΠΑΣΟΚ αξιοποιεί το σύνολο των δυνάμεών του και μένει προσηλωμένο στην προτεραιότητα του στόχου του, ο οποίος είναι η μεγαλύτερη νίκη και η αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές». Όπως ανέφερε, δεύτερο μέλημα της κυβέρνησης του κόμματός του θα είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος, στους θεσμούς και στο πολιτικό σύστημα, προαναγγέλλοντας τη λήψη μέτρων τα οποία, όπως είπε, δεν κοστίζουν τίποτα:
– Αναμόρφωση του θεσμού του πόθεν έσχες, ώστε να κατάσχονται υπέρ του Δημοσίου όσα περιουσιακά στοιχεία δεν δηλώνονται – Υποχρεωτική δημοσίευση στο Διαδίκτυο όλων των υπογραφών των υπουργών και όλων των πράξεων του Δημοσίου που αφορούν προμήθειες, παροχές υπηρεσιών προς το Δημόσιο, αναθέσεις, χρηματοδοτήσεις και προσλήψεις ●Αλλαγή της σύνθεσης των πειθαρχικών συμβουλίων στο Δημόσιο, ώστε οι ελεγχόμενοι να μην προέρχονται από την ίδια υπηρεσία με τους πειθαρχικούς ελεγκτές ●Επιλογή του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης με διαφάνεια και αξιοκρατία ●Μείωση των υπουργείων και δημιουργία μιας επιτελικής κυβέρνησης ●Ελάχιστη θα είναι η επένδυση στη μηχανοργάνωση των νοσοκομείων, η οποία όμως θα αποφέρει τεράστια οφέλη στο Δημόσιο ●Λήψη σκληρών μέτρων για τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος, ώστε οι πηγές χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών να είναι εμφανείς και όλες οι ιδιωτικές εισφορές ονομαστικές μέσω τραπεζικών λογαριασμών.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΙΑΤΗΡΕΙ
σε ετοιμότητα τον μηχανισμό και το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις σε περίπου 40 νομούς
Δεν κάνουμε πίσω για τη χρηματοδότηση του ΚΚΕ από μέλη και φίλους
ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του κόμματος από μέλη και φίλους μέσω κουπονιών υπερασπίστηκε άλλη μια φορά η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στο 35ο Φεστιβάλ της ΚΝΕΟδηγητή στον Πειραιά με αφορμή την πρόταση της κυβέρνησης τα κόμματα να χρηματοδοτούνται μόνο από την κρατική επιχορήγηση. Η ίδια μάλιστα εξήγησε ότι το ΚΚΕ ζητάει από πρόσωπα και φορείς οικονομική ενίσχυση για το νέο κτίριο του ΚΚΕ που θα στεγάσει το ιστορικό αρχείο του.
«Για μας η κύρια πηγή χρηματοδότησης είναι οι εισφορές των μελών του κόμματος, οι προσφορές των φίλων και οπαδών, οι προσφορές κάθε εργαζόμενου, κάθε ανθρώπου, ακόμα και φορέα που κατανοεί την ανάγκη να υπάρχει ΚΚΕ, να δρα, ανεξάρτητα αν συμφωνεί σε όλα ή σε ένα μέρος μαζί μας», τόνισε η κ. Παπαρήγα.
Σε ό,τι αφορά την κρατική χρηματοδότηση, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ εξήγησε ότι το κόμμα την αποδέχτηκε «γιατί μας δίνεται χωρίς καμία δέσμευση στην πολιτική μας δράση και γιατί είναι ένα μέσο για να αμβλύνονται ώς ένα βαθμό οι ανισότητες που υπάρχουν στις ευκαιρίες και δυνατότητες των κομμάτων να διαδίδουν την πολιτική και τις θέσεις τους».
Όμως διαβεβαίωσε πως «δεν πρόκειται να βάλουμε νερό στο κρασί μας χάριν της κρατικής επιχορήγησης».







