Παραλύει σήμερα η χώρα με τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να κατεβάζουν τα ρολά και τους εργαζόμενους να διαδηλώνουν ενάντια στο Ασφαλιστικό.
Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων που αντιδρούν στις δρομολογούμενες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό σύστημα, όπως για παράδειγμα η καθιέρωση αντικινήτρων για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ το Μαξίμου δείχνει πως βρίσκεται σε αδυναμία να «κλείσει» την υπόθεση Κλαδά μετά τη δημοσιοποίηση του ηχητικού ντοκουμέντου της συνομιλίας Κουκοδήμου- Τριανταφυλλόπουλου. Το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι βαρύ, ενώ πολλοί βουλευτές διαμηνύουν πλέον πως η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με… ασπιρίνες υποδεικνύοντας την αποπομπή του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) και προσωπικού φίλου του Πρωθυπουργού. Μέσα σ΄ αυτό το κλίμα νοεδημοκρατικής βαρυχειμωνιάς, η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να φοβάται και διαφοροποιήσεις γαλάζιων στελεχών (π.χ. Γιαννόπουλος, Μανώλης) και για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό που παρουσιάζει την Παρασκευή στη Βουλή ο Κώστας Καραμανλής.
ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, αλλάζουν γραμμή στο θέμα εκλογής του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του Συνασπισμού. Η Χαριλάου Τρικούπη με σχετική καθυστέρηση αντελήφθη πως η οποιαδήποτε επίθεση στο πρόσωπο του νέου αρχηγού της Κουμουνδούρου μόνο καλό κάνει στον ΣΥΝ- αντιθέτως, στο ΠΑΣΟΚ προκαλεί ζημιές- και ως εκ τούτου αποφάσισε να μην ασχολείται πλέον με το κόμμα της Αριστεράς. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα αφήνει αναπάντητες τις προκλήσεις. Απλώς θα οργανώσει με καλύτερο τρόπο τη στάση του απέναντι στην Κουμουνδούρου. Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως δείχνει πως επιθυμεί τη συντήρηση της κόντρας με αιχμή το πόσο Αριστερά θεωρείται το ΠΑΣΟΚ. Χθες είπε ότι ο πολιτικός λόγος του Γιώργου Παπανδρέου δεν είναι σοσιαλιστικός και συγχρόνως παρομοίασε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με τον Τόνι Μπλερ που μεταλλάχθηκε από σοσιαλδημοκράτης σε νεοφιλελεύθερο.
ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, φαίνεται πως θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Έπειτα από παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα, η Αθήνα φαίνεται πως βάζει νερό στο κρασί της. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συναντάται αύριο με την Κοντολίζα Ράις, έκανε λόγο για «ουσιαστική και σοβαρή διαπραγμάτευση». Αντιστοίχως, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ κ. Τσερβενκόφσκι ανέφερε ότι η συνταγματική ονομασία είναι η «κόκκινη γραμμή» για τη χώρα του.







