ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Σύμβολο Τιμή % Διαφορά
Γ. Δείκτης 1895.96 4.96
FTSE 20 948.26 5.93
FTSE 40 2300.03 4.89
FTSE 80 357.10 2.35
FTSE 140 2157.02 5.73

Δεδομένα με 15 λεπτά καθυστέρηση

Powered by

Περικοπές Κύριε Διευθυντά, Φαντάζομαι ότι σε λίγο η κυβέρνηση θα έχει για σήμα το ψαλίδι. Με τιμή, Νεόκοπος

Συντάξεις on the rocks!

  • ΦΑΚΕΛΟΙ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με το θεατρικό που παρουσιάζει τον Ιησού ως τρανσέξουαλ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2009 17:44
Web-Only

Οι παραστάσεις του θεατρικού «Jesus Queen of Heaven» θα συνεχιστούν μέχρι το Σάββατο.

Περίπου 300 διαδηλωτές με αναμένα κεριά διαμαρτυρήθηκαν έξω από θέατρο της Γλασκώβης για μια θεατρική παράσταση που παρουσιάζει τον Ιησού ως άνδρα που θέλει να γίνει γυναίκα.  


Η παράσταση, εντάσσεται στο φεστιβάλ τεχνών Glasgay!-μια γιορτή της κοινότητας των γκέι, των αμφιφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ της Σκωτίας. 


Οι παραστάσεις του θεατρικού «Jesus Queen of Heaven» θα συνεχιστούν μέχρι το Σάββατο. Είναι γραμμένο από τον τρανσέξουαλ θεατρικό συγγραφέα Τζο Κλίφορντ, ο οποίος παίρνει μέρος στην παράσταση.


«Η παράσταση αυτή συνδέεται με το προσωπικό ταξίδι του συγγραφέα στον κόσμο της πίστης ως τρανσέξουαλ», επισήμανε ο παραγωγός Στίβεν Τόμπσον. «Αυτή η δουλειά δεν έχει στόχο να προκαλέσει ή να προσβάλει κάποιον. Ωστόσο σεβόμαστε το δικαίωμά σας να διαφωνείτε με αυτήν την γνώμη», πρόσθεσε ο ίδιος.









Οι απόψεις σας

11η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Διαφυλικών Ατόμων.

20 Νοεμβρίου 2009


Είναι μία ημέρα μνήμης για όσα διαφυλικά και διεμφυλικά άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της ταυτότητας φύλου τους.

Είναι μια ημέρα μνήμης για όσα διαφυλικά άτομα έφτασε η ζωή τους σε ένα τραγικό τέλος στο οποίο οδήγησαν οι διακρίσεις, η μισαλλοδοξία, το μίσος και η άγνοια για το διαφορετικό.

Τα διαφυλικά άτομα είναι εδώ και τιμούν όσους τρανς άντρες και γυναίκες δεν βρίσκονται πια ανάμεσά μας και γνωρίζουν γιατί βρίσκονται αντιμέτωπα καθημερινά με τις διακρίσεις.

Γνωρίζουν καλά την απομόνωσή τους από την εργασία, τις υπηρεσίες υγείας, κοινωνικής ασφάλισης, μα το χειρότερο την κοινωνική απομόνωση και τα τραγικά αποτελέσματά της που φτάνει σε επιθέσεις μίσους.

Οι τρανς άντρες και οι τρανς γυναίκες, βρίσκονται εδώ απέναντί σας και ζητούν να τους ακούσετε, πριν οπλίζετε το χέρι της μισαλλοδοξίας - ζητούν πριν απ'' όλα και πάνω απ'' όλα τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Οι τρανς άντρες και οι τρανς γυναίκες ζητούν την αναγνώριση της ταυτότητάς τους, του κοινωνικού τους φύλου, του φύλου με το οποίο ζουν την καθημερινότητά τους, ζητούν να αναπνεύσουν τον αέρα ελευθερίας που αναπνέουν όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας.

Οι τρανς άντρες και οι τρανς γυναίκες ζητούν τα αυτονόητα από την πολιτεία, την κοινωνία, αλλά και από την ίδια την γκέι και λεσβιακή κοινότητα που πολλές φορές ούτε αυτή ακούει - έχει τ'' αυτιά της τραγικά κλειστά.

Οι τρανς άντρες και οι τρανς γυναίκες δεν έχουν κανένα λόγο να συμμετάσχουν σε μία πορεία ή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης τους, όταν η γκέι και λεσβιακή κοινότητα τους αγνόησε και δεν συνεννοήθηκε έστω κατά το μίνιμουμ για την διοργάνωσή της και την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών τους με έναν αξιοπρεπή και όχι εντελώς πρόχειρο, επιπόλαιο κι επικίνδυνο τρόπο.

Οι τρανς γυναίκες που ασκούν -εν τέλει καταναγκαστική- πορνεία, δεν ζητούν διευκόλυνση, ζητούν σεβασμό της προσωπικότητάς τους με την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας και την απεμπλοκή του δικαστικού συστήματος από αυτού του είδους την εξευτελιστική διαδικασία και ισότιμη αντιμετώπιση από τον νόμο σε συνδυασμό με μέτρα θετικών διακρίσεων και την βελτίωσή του στην κατεύθυνση της στήριξης για την αποπεριθωριοποίησή τους.

Οι τρανς άντρες σας υπενθυμίζουν ότι δεν έχετε δικαίωμα να τους αγνοείτε και να τους θεωρείτε αόρατους. Δεν νοιώθουν καμία ευεξία μ'' αυτό. Είναι ένα εξίσου δυναμικό κομμάτι της κοινότητας των διαφυλικών με πρόσωπο και φωνή.

Οι τρανς άντρες και οι τρανς γυναίκες προτιμούν να σιωπήσουν μπροστά στο πρωτόγνωρο αποκλεισμό τους από την ίδια Ημέρα Μνήμης τους.

Μπροστά στην Ημέρα Μνήμης τους, τιμούν όσες και όσους χάθηκαν και τολμούν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον μακριά από την κοινωνική περιθωριοποίηση και δίνουν την υπόσχεση ότι θα βρίσκονται εδώ παρόντες και παρούσες για να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους.



Σκύβουμε το κεφάλι και ανάβουμε ένα κερί με σεβασμό σε όσους και όσες χάθηκαν.

Κοιτάζουμε το μέλλον και ελπίζουμε.

Με αξιοπρέπεια και μνήμη προχωρούμε.

Για το transsexual.gr

http://www.transs.gr/news1.php?nid=1377
TRANSS.GR 18/11/2009 05:04
GENIKA OPIOS 8ELEI NA GINEI DIASIMOS PETAEI MIA M....KIA GIA TO XRISTO KAI KA8ARISE...VLEPE ANDROULAKIS, KODIKAS DA VINCHI, I P......RA POU ANAFERETE STO AR8RO KAI PAEI LEGODAS....
psy 6/11/2009 15:28
Η 20η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 1999 ως παγκόσμια ημέρα μνήμης trans θυμάτων μετά τη δολοφονία της Rita Hester. Σκοπός είναι να θυμηθούμε τα θύματα της τρανσφοβικής βίας, τον κίνδυνο που διατρέχουν καθημερινά στις περισσότερες χώρες του κόσμου και τις βίαιες επιθέσεις που δέχονται με αποτέλεσμα να καταγράφεται παγκοσμίως μία δολοφονία εναντίον τους κάθε τρεις μέρες. Την πρωτοκαθεδρία σε αυτόν τον αποδεκατισμό έχει η Βραζιλία και η Αμερική, αν και η έλλειψη στοιχείων σε Αφρική, Ασία και ανατολική Ευρώπη υποδηλώνει μια πολύ σοβαρότερη κατάσταση. Συγκέντρωση στις 18.30 στα Προπύλαια και πορεία μνήμης.
transophile 6/11/2009 12:13
Αν και αθεος δεν μου αρέσει κάποιοι να ενοχλούν τα πιστεύω των αλλων. Ειναι αλλου τύπου φασισμός. Τωρα αν ειναι αλήθεια αυτά τα περι Θεού κλπ αυτό ειναι θέμα του καθενός. Το συγκεκριμένο εργο εγινε μονο και μόνο για να φερει δημοσιότητα επάνω του . Δεν γνωρίζω το περιεχόμενο του εργου δεν το ειδα αλλά οταν ξεκινάς να κάνεις τετοιου θεματος παραγωγές μαλλον φτηνό θα ειναι. Σαν το καρπούζι που δείξαν στην Αθήνα. Οποιο αστροπελέκι το σκέφτηκε θέλει το μνημείο βλ&*%ας και ολοι αυτοί μαζι που το πατρονάραν.
Zion 6/11/2009 08:58
Θα πέσει φωτιά να μας κάψει... Δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε τα πάντα στο όνομα της τέχνης...
MA 5/11/2009 17:55
Χαρούλη Καναδέ, σου προτείνω να κάνεις ένα σκιτσάκι με τον Μωάμεθ να επιδίδεται στις πράξεις που είσαι σίγουρος ότι θα ευχαριστούσαν τη μουσουλμανική κοινότητα (όπως το Μωμάμεθ να φιλάει στο στόμα δυο-τρία αγοράκια), και να το δημοσιεύσεις μαζί με τη διεύθυνσή σου, για να σε ευχαριστήσουν προσωπικώς οι μουσουλμάνοι από όλο τον κόσμο... Τι λες;
ΑΠ 5/11/2009 15:57
Μπράβο βρε Πασσά, η τέχνη δε σηκώνει λογοκρισία. Τότε όμως ποιος καθορίζει πού σταματάει η τέχνη και πού αρχίζει η λοιδορία ή το έγκλημα, εσύ; Ο άλλος γουστάρει να κάνει έκθεση με τους πίνακες του Χίτλερ (ναι, ναι, καλλιτέχνης ήταν ο άνθρωπος), και χάριν της τέχνης να βάλει και πίνακες με καρικατούρες Εβραίων, Πολωνών, Ρώσων, ας βάλουμε κι Ελλήνων, να μοιάζουν με διαβολάκια. Τέχνη; Άλλος θέλει να πάρει κρατική επιχορήγηση (όλοι παίρνουν, να μην πάρω κι εγώ;) για να γυρίσει ταινία που να σε έχει να (πώς να το πω ευγενικά) εξυπηρετείς στοματικώς τον Ομέρ Βρυώνη. Θα του το απαγορεύσεις, ή θα πεις χαλάλι για την τέχνη;
Κώστας Α 5/11/2009 15:52
ΕΛΕΟΣ, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥ?ΟΛΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ, ΑΙΣΧΟΣ!
Menelaos 5/11/2009 14:25
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ/ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ,

1) ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗΝ Σ.ΑΡΑΒΙΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ/ΒΙΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΑΓΟΡΙΟΥ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΔΩ ΣΕ 5-6 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΜΕ ΚΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ!

2) ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΙΛΟΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ).

3) ΑΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΙΔΙΑ ''Η ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ-ΝΤΙΝΤΙΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΔΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΑΝΤΕΛΛΕΙ. ΕΔΩ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΓΕΛΟΙΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΦΕΤΒΑ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΩΝ!

ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΙΣΛΑΜ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ''ΠΡΟΟΔΕΥΜΕΝΟΙ'' ΔΥΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ.
SPYROS 5/11/2009 11:31
Ρε...πρέπει να αντιδράτε για τον σωστό λογο...Κι αυτός δεν είναι ότι παρουσίασαν τον Χριστό ως τρανς αλλά ότι τον έκαναν να μοιάζει με την Μαριέτα Γιαννάκου.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
Κ.Γ. 5/11/2009 11:23
Προηγούμενο12Επόμενο

Οι απόψεις σας

Ονοματεπώνυμο *
Email
Μήνυμα *
Τα πεδία που εμφανίζονται με * είναι υποχρεωτικά
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

[Ριπές]
Κραυγή αγωνίας
[Γνώμες]
[ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ ] Μισθωτοί πλουτοκράτες
Του Ι. Κ. Πρετεντέρη jpretenteris@dolnet.gr
[Γνώμες]
[ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΨΗ ] Η ναυμαχία... του Βατερλώ!
Του Χρήστου Κάτσικα xkatsikas@xkatsikas.gr
[Γνώμες]
[ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ] Το πέρασμα στην Ινδία...
Της Βούλας Κεχαγιά bkex@dolnet.gr
[Αγιογραφίες]
Λύκοι
Του Δημήτρη Μητρόπουλου mhtro@dolnet.gr

TA NEA Gallοp

H κυβέρνηση ανακοίνωσε οδυνηρά μέτρα για τη φορολογία και το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Πιστεύετε ότι τα μέτρα αυτά είναι::

TA NEA Gallup

H κυβέρνηση ανακοίνωσε οδυνηρά μέτρα για τη φορολογία και το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Πιστεύετε ότι τα μέτρα αυτά είναι:


NEWSLETTER

Συμπληρώστε το email σας και γραφτείτε στο Newsletter του NEA Online