Τελικά αυτοί οι Αμερικανοί είναι αχάριστοι, πολύ αχάριστοι. Και ανικανοποίητοι. Με τίποτε δεν είναι ευχαριστημένοι. Αντίθετα. Ακόμη και όταν τους κάνεις όλα τα χατίρια, ακόμη και όταν υιοθετείς τις πιο ακραίες απαιτήσεις τους, αυτοί όχι μόνο δεν σε επιβραβεύουν, άλλα σε στύβουν περισσότερο, έτσι όπως σε έχουν πατημένο κάτω. Μας πίεσαν όσο εκεί που δεν παίρνει για να ψηφίσουμε (η κυβέρνηση δηλαδή, όχι εγώ…) τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – ως και ο υπουργός Εξωτερικών Αντ. Μπλίνκεν μας έστειλε σχετική επιστολή – και ποια είναι η «ανταμοιβή» μας; Τίποτε, καμία! Κι όχι μόνο δεν υπάρχει έπαινος, αλλά στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μας πλάκωσαν και στις «γρήγορες» και δεν ξέρουμε πώς να προφυλαχτούμε. Οτι στην Ελλάδα κατά το 2023 δεν υπήρξε καμία πρόοδος στο θέμα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η δε ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα (όπως και οι μετανάστες, οι κρατούμενοι και εθνοτικές ομάδες (υπάρχουν εθνοτικές ομάδες στην Ελλάδα;!) υφίστανται λέει διώξεις, απειλές, βία και – προσέξτε παρακαλώ, την αχαριστία σε όλο της το μεγαλείο – «σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική μεταχείριση»!!!

Κι αφήνω κατά μέρος ότι στο ίδιο ψήφισμα υπάρχει και μια ολόκληρη αναφορά στις παρακολουθήσεις με το Predator και στις πιστοποιήσεις της Ανεξάρτητης Αρχής για την Προστασία των Δεδομένων για τους 94 παρακολουθούμενους με το κατασκοπευτικό λογισμικό. Θέμα για το οποίο η κυβέρνηση εξακολουθεί να σφυρίζει παραδοσιακούς σκοπούς του τόπου μας.

Αμερικάνοι, παιδί μου, δεν τους βρίσκεις πουθενά ευχαριστημένους. Δηλαδή τι άλλο θέλουν πια ώστε να μη μας αντιμετωπίζουν σαν χώρα της υποσαχάριας Αφρικής;

«Δεν υπάρχει είδηση αν…»

Στην ίδια έκθεση του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών συμπεριλαμβάνεται μια ευρεία αναφορά στις διαπιστώσεις της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, σχετικά με τον κυβερνητικό έλεγχο που ασκείται στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Εξανέστη η αγνή ψυχή μου με την αναφορά αυτή. Ελεος, είπα μέσα μου, δηλαδή, πού τα έχουν δει όλα αυτά που μας καταλογίζονται οι Αμερικανοί και τα αναφέρουν; Ας πούμε, δεν έχουν διαβάσει τις κυβερνητικές ανακοινώσεις – τις καταγγελτικές ανακοινώσεις – που με τόση προθυμία έχουν αναπαραγάγει τα δραστήρια «παπαγαλάκια» σχετικά με τις συκοφαντίες ότι η Ελλάδα κατέχει τη θέση 107 στον πίνακα της παγκόσμιας κατάταξης ελευθεριών του Τύπου; Δεν βλέπουν τηλεόραση, δεν διαβάζουν πύρινα κείμενα, δεν ακούν ραδιόφωνα;

Οπως αντιλαμβάνεστε, έξαλλος έγινα. Και μετά προκειμένου να αυτοεπιβεβαιωθώ (για την έντονη όσο και δικαιολογημένη αντίδραση που αυθόρμητα έβγαλα, αναφορικά με τους μίζερους Αμερικανούς), είπα να ρίξω μια ματιά στα μεγαλύτερα sites του χώρου μας. Αυτά ντε, που κουβαλάνε αγόγγυστα και επί καθημερινής βάσεως τη γραμμή  πάντα προς όφελος της κυβέρνησης – μερικά έχουν ταυτίσει την κυβέρνηση και με τη χώρα δε, τόσο «προχώ» στο γλείψιμο.

Ανοιξα ένα, άνοιξα δεύτερο, τρίτο, πέμπτο, δέκατο, πουθενά η είδηση για την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ! Σαν να έπεσε σύρμα που λέγαμε παλιά να εξαφανιστεί το θέμα. Σαν κάποιος να τους υπενθύμισε τον βασικό κανόνα ο οποίος καθορίζει την ανιδιοτελή σχέση τους: «δεν υπάρχει είδηση αν δεν την δημοσιεύσεις την είδηση».

Και με την ευκαιρία θα τους ζήτησε, δεν μπορεί, να «υπενθυμίσουν» στον κόσμο ότι ο Ανδρουλάκης «δεν το ‘χει» και βεβαίως ότι «το παιδί, εντάξει μωρέ, δεν μπορεί»!…

Παγκόσμια συνωμοσία

Η μεγάλη πλάκα είναι ότι τα sites που προανέφερα «ανακάλυψαν» την είδηση για την έκθεση-κόλαφο για την κυβέρνηση μετά από παρέλευση πολλών ωρών, και πώς; Για να δημοσιεύσουν εξ ανάγκης προφανώς (και με επίνευση ασφαλώς), την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών!!!

Το οποίο διαμαρτύρεται διότι οι Αμερικανοί υιοθέτησαν άκριτα καταγγελίες και δεν ζήτησαν τη γνώμη της κυβέρνησης για τα καταγγελλόμενα περιστατικά πάνω στα οποία βασίστηκε η έκθεση. Αυτό υπερπροβάλλουν οι εντεταλμένοι να κουβαλήσουν τη «γραμμή», να το διαβάσουν οι πολίτες και να καταλάβουν ότι είμαστε θύματα μιας παγκόσμιας συνωμοσίας, στην οποία – γαμώτο – συμμετέχουν και οι Αμερικανοί, οι φίλοι μας…

«Κόκκινη κάρτα» από τις ΗΠΑ σε 13

Πάντως, αν έστω και δι’ αυτού του τρόπου, οι Ελληνες πληροφορήθηκαν ότι υπάρχει μια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η οποία μας καταχεριάζει άσχημα, το δόγμα «δεν υπάρχει είδηση αν δεν δημοσιεύσεις την είδηση», εφαρμόστηκε με επιτυχία και σε κάτι ακόμη (που προήλθε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το οποίο δεν το βρήκα πουθενά). Πρόκειται συγκεκριμένα, για χθεσινή ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάθιου Μίλερ, σύμφωνα με την οποία:

«Το υπουργείο λαμβάνει μέτρα για την επιβολή περιορισμών στην έκδοση βίζας σε 13 άτομα που έχουν εμπλακεί στην ανάπτυξη και πώληση spyware ή που είναι μέλη της οικογένειας των εμπλεκομένων. Αυτά τα άτομα έχουν διευκολύνει ή έχουν αποκομίσει οικονομικά οφέλη από την κακή χρήση αυτής της τεχνολογίας, η οποία έχει στοχεύσει δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αντιφρονούντες και άλλους επικριτές, καθώς και προσωπικό της κυβέρνησης των ΗΠΑ».

Επειδή από μια προηγούμενη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχαμε ενημερωθεί ότι δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία όσων είχαν (και έχουν) παρτίδες με το Predator και τη χρησιμοποίησή του στην Ελλάδα και αλλού, για την παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, έχω ένα ερώτημα. Να το υποβάλλω; Θα το υποβάλω: Συμπεριλαμβάνονται και Ελληνες μεταξύ των 13 ατόμων για τους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ; Και ποιοι άραγε μπορεί να είναι αυτοί;  Ναι, ξέρω, το μυαλό σας, το πονηρό, πάει σε κάτι γνωστούς και μη εξαιρετέους οι οποίοι κόβουν (πανάκριβες) βόλτες μόνο στην Ευρώπη, αλλά δεν είμαι σε θέση να το επιβεβαιώσω ή να το διαψεύσω. Το ψάχνω όμως…

«Σόου» για 25 χλμ.

Φίλη μου από τα Τρίκαλα μου τηλεφώνησε χθες για να με ενημερώσει για το «σόου» που έγινε στην περιοχή, παρουσία του προέδρου Κυριάκου, αναφορικά με τα εγκαίνια ενός τμήματος της εθνικής οδού (γεφύρι της Αρτας, επί πολλά χρόνια) Κεντρικής Ελλάδας, του περίφημου Ε65.

– Παιδί μου, ούτε να εγκαινιάζανε το «Ελευθέριος Βενιζέλος», τέτοια εκδήλωση. Τόσο ταρατατζούμ δεν έχει ξαναγίνει στην περιοχή μας.

– Ναι, αλλά δεν είναι σημαντικό το ότι θα φτάνετε στα Τρίκαλα σε 3 ώρες από την Αθήνα; της είπα, προκειμένου να ρίξω λιγάκι τους τόνους.

– Εντάξει, μη φανταστείς, τώρα. 25 χιλιόμετρα όλα κι όλα, δρόμος εγκαινιάστηκε, αλλά αυτοί το έκαναν να φαίνεται σαν εγκαίνια δρόμου… 1.250 χιλιομέτρων! Ελεος…

Γκρίνιες, γκρίνιες, αλλά μην ξεχνάμε ότι σε 45 ημέρες έχουμε εκλογές. Και κάτι πρέπει να δείξουν (οι κυβερνώντες) ότι κάνουν για την πολύπαθη Θεσσαλία.