Η περαιτέρω σύμπλευση του Φερνάντο Βαρέλα με τον ΠΑΟΚ (μέσω της υπογραφής νέου τριετούς συμβολαίου) διατηρεί σε υψηλά επίπεδα και τον δείκτη της αμυντικής ομοιογένειας της ομάδας.

Είναι ενδεικτικό πως την τριετία 2016-19 ο στόπερ από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει συνυπάρξει στην ίδια ενδεκάδα με τον Χοσέ Κρέσπο σε συνολικά 100 αγώνες του Δικεφάλου σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Τις περισσότερες φορές αποτέλεσαν το ντουέτο στο κέντρο άμυνας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ο Ισπανός επιστρατεύτηκε και ως αριστερός μπακ.

Η ουσία είναι πως αλληλοσυμπληρώνονται (δύναμη ο Βαρέλα, ταχύτητα ο Κρέσπο) και συνθέτουν αρραγές μέτωπο στα μετόπισθεν του ΠΑΟΚ.

Ο Κρέσπο, πάντως, δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει συνυπάρξει περισσότερες φορές με τον Βαρέλα στην 11άδα του Δικέφαλου. Ο Λέο Μάτος – ως δεξί μπακ – έχει εμφανιστεί ταυτόχρονα με τον στόπερ από το Πράσινο Ακρωτήρι σε 107 αναμετρήσεις της ομάδας. Και αυτό το στοιχείο πάντως καταδεικνύει την αμυντική ομοιογένεια του ΠΑΟΚ, αφού φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα 3/4 της οπισθοφυλακής αποτελούν σταθερές επί μία τριετία. Μετέπειτα (από το 2017-18) ήρθε και κόλλησε και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ως αριστερό μπακ (58 φορές στο ίδιο σχήμα με τον Βαρέλα).

Στον Αρη ο Ντουάρτε

Το δεύτερο κομμάτι στο μεταγραφικό παζλ της περιόδου 2019-20 είναι έτοιμος να τοποθετήσει ο Αρης. Μετά την απόκτηση του σουηδού δεξιού μπακ Ντάνιελ Σούντγκρεν, κατέφθασε χθες στη Θεσσαλονίκη και ο Λερίν Ντουάρτε. Ο 29χρονος ολλανδός κεντρικός μέσος (6 γκολ και 2 ασίστ σε 29 συμμετοχές με τη Χεράκλες το 2018-19) θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις πριν επισημοποιηθεί η προσθήκη του.

Vidcast: Face2Face