Θέμα ωρών είναι η ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023. Οι οδηγοί θα έχουν περίπου έξι εβδομάδες στη διάθεσή τους για να πληρώσουν τα τέλη ή τα βγάλουν τα οχήματά τους στην ακινησία.

Συγκεκριμένα η προθεσμία πληρωμής θα είναι έως τις 31/12/22 με ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση. Στην περίπτωση καθυστέρησης, ο οδηγός θα κληθεί να πληρώσει το διπλάσιο ποσό.

Τα πρόστιμα

-Ίσο με το ποσό των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο/ τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ,

-Ίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ.

-0€, για τέλη κάτω των 30€

Οι τρόποι πληρωμής

Όπως και πέρυσι, τα ειδοποιητήρια θα φέρουν κωδικό πληρωμής σε τράπεζα και QR Code, για την εξυπηρέτηση των πληρωμών σε φυσικό κατάστημα τράπεζας ή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής του ποσού με φυσική επίσκεψη στα ΕΛΤΑ.

Ως εκ τούτου, οι πληρωμές γίνονται είτε:

– Μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο

-Μέσω Web Banking εφόσον έχετε πρόσβαση στην διαθέσιμη, από την τράπεζά σας, εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF»

-Σε υποκατάστημα τραπέζης ή ΕΛΤΑ και να πληρώσετε στο ταμείο, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.