H Volkswagen, που θα λανσάρει σε λίγο χρονικό διάστημα το νέο,  premium pick-up της, το νέο Amarok, έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία αλλά και αρκετές πληροφορίες για το νέο ταμπλό και την τεχνολογική του αρτιότητα, σε συστήματα συνδεσιμότητας και εφαρμογών.

Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό του δεσπόζει μια νέα κεντρική οθόνη που φιλοξενεί το σύστημα πολυμέσων,  και είναι σε κάθετη διάταξη ώστε να προσφέρει καλύτερη ορατότητα, αλλά και εκτεταμένες δυνατότητες ελέγχου.

Η νέα εντυπωσιακή οθόνη, η οποία βρίσκεται σε κάθετη διάταξη πάνω από την κεντρική κονσόλα σε 10 ή 12 ίντσες παρέχει στον οδηγό πολλαπλές δυνατότητες στον τρόπο ελέγχου του συστήματος πολυμέσων, ενώ, χρησιμοποιεί ένα νέο συνδυασμό ψηφιακών λειτουργιών και εργονομικά βελτιστοποιημένων κουμπιών μαζί με εύχρηστους πιεστικούς ή περιστροφικούς διακόπτες.

Επιπρόσθετα, το νέο Amarok εφοδιάζεται με πάνω από 30 σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης, τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν μέσω της οθόνης. Περισσότερα από 20 από αυτά τα συστήματα εμφανίζονται στο Amarok για πρώτη φορά. Ανάμεσα σε αυτά το σύστημα διατήρηση της λωρίδας, για την υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας, για τον φωτισμό και τη διατήρηση της ταχύτητας, για την περιμετρική όραση, καθώς και για την αναγνώριση των σημάτων κυκλοφορίας.

Πλήθος είναι οι λειτουργίες που αφορούν τις διαδικτυακές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας όπως το «We Connect Navigation», η λειτουργία του κλιματισμού, το σύστημα infotainment, το σύστημα πλοήγησης, η υποβοήθηση της στάθμευσης αλλά και το αποκλειστικό premium ηχοσύστημα (ανάλογα με την έκδοση).