Το ότι ο Χάμιλτον καταρρίπτει το ένα ρεκόρ κινδυνεύει να περνάει στα …ψιλά, σαν να μην περιμένουν οι εκατομμύρια οπαδοί του κάτι διαφορετικό από τον επτά φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή – λες και έχει κατά κρυμμένο το μυστικό της επιτυχίας του.  Όμως, είναι συγκλονιστικό: O Βρετανός πιλότος συνεχίζει να οδηγεί με τις «μπαταρίες» ενός 20χρονου, αλλάζει στρατηγική με σύμβουλο την ανεξάντηλη δεξαμενή εμπειριών και πραγματοποιεί τα όνειρα – στόχους του, πριν πατήσει το γκάζι.

Είναι επίσης, ανάμέσα στους 100 πιο επιδραστικούς, αθλητές  σε όλο τον κόσμο, όπως αναφέρει το περιοδικό TIME .  Και πλέον έχει και μια ακόμη 100αρα κλειδωμένη. Τις 100 νίκες στην προσωπική του καριέρα: «Θέλω αρχικά να ευχαριστήσω τους οπαδούς που ήρθαν στην πίστα. Μου πήρε πολύ καιρό να φτάσω τις 100 νίκες, δεν περίμενα πως αυτό θα συμβεί. Είμαι τρομερά ευγνώμων στην ομάδα που βρίσκεται στην πίστα, αλλά και για όλους όσους δουλεύουν στο εργοστάσιο» ανέφερε, ο Λιούις Χάμιλτον μετά την νίκη του στο Σότσι, που έφερε τον τριψήφιο αριθμό νικών στην καριέρα του.

Και συνεχίζει να είναι ο πιλότος στην ιστορία της Formula1 με τις περισσότερες νίκες. Στην περσινή σεζόν προσπέρασε τον Μίκαελ Σουμάχερ με τις 91 νίκες, ενώ, δεν αποκλείεται στο εγγύς μέλλον να καταρρίψει και άλλα ρεκόρ. Πάντως, μπορεί να είναι ο πιλότος με τις περισσότερες νίκες, όμως, ο Σουμάχερ συνεχίζει να έχει το απόλυτο ρεκόρ: Nα έχει το ρεκόρ των περισσότερων νικών ( συνολικά 11) σε μια σεζόν. Κοινώς, από τα 20 γκραν πρι, στα μισά και παραπάνω να είναι ο μόνιμος κάτοικος στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.  Συνοπτικά: Πρώτος με 100 νίκες ο Χάμιλτον, δεύτερος ο Σουμάχερ με 91 ενώ, την τριάδα συμπληρώνει ο Σεμπάστιαν Φέτελ με 53 νίκες. Ακολουθούν δύο θρύλοι: Ο Αλεν Προστ με 51 νίκες και ο Αιρτον Σένα με 41 νίκες. Και αν, ο Χάμιλτον κερδίσει έναν ακόμη τίτλο, τότε θα είναι και ο πιλότος με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην ιστορία του αθλήματος.

Βέγκαν, βάρη και μουσική

Ποια είναι όμως τα μυστικά που τον έχουν οδηγήσει στην κορυφή; Ο ίδιος, πριν από δύο χρόνια είχε αποκαλύψει, ότι, οι αντοχές του έχουν αυξηθεί κατακόρυφα χάρη στην αλλαγή της διατροφής του. Βασίζεται μόνο σε χορτοφαγική διατροφή και έχει στο βασικό του μενού, μεταξύ άλλων τα βέγκαν πανκέϊκς:  «καταναλώνω περισσότερους σύνθετους υδατάνθρακες και φυτική πρωτεΐνη, αποκτώντας μυϊκό όγκο χωρίς να γεμίζω λίπος.» ενώ συμπλήρωσε ότι:. «Το έντερο μας είναι ο δεύτερος εγκέφαλος μας» και αντί για γάλα και κρέας αναζητά εναλλακτικές πηγές πρωτεϊνών.

Στο καθημερινό του πρόγραμμα έχει ασκήσεις με βάρη. Αυτό του έχουν δημιουργήσει επιπλέον μυϊκή μάζα, και είναι ο λόγος που έχει βάλει λίγα κιλά ( από 68 είναι 71). Τα χόμπι του συνεχίζουν να έχουν πολύ άσκηση. Έχει στο βασικό του μενού το τρέξιμο, το ποδήλατο, την κολύμβηση και το σκι – συνήθως τα χόμπι του θέλει να τα ανεβάζει στα social media για να παραδειγματίζει και τους οπαδούς τους με τον τρόπο ζωής που πρέπει να ακολουθούν όσοι θέλουν να είναι υγιείς. Τα δίδυμα τατουάζ στο χέρι του μαρτυρούν άλλο ένα μυστικό: Γράφουν την λέξη Loyalty, που σημαίνει αφοσίωση, προσήλωση στον στόχο. Και οι αριθμοί, οι διακρίσεις φανερώνουν ότι ο στόχος του επιτεύχθηκε. Και με το παραπάνω. Άλλωστε, ο ίδιος δηλώνει συνεχώς, ότι, πότε δεν φανταζόταν ότι στα πρώτα βήματα της καριέρα του θα κατάφερνε να γεμίζει στάδια, να κατακτήσει την κορυφή, με τόση διάρκεια και τόσο ένταση.

Στον ελεύθερο του χρόνο παίζει κιθάρα, ενώ, δεν έκρυψε ποτέ ότι το πάθος του για την μουσική ήταν κάποτε πολύ σοβαρό. Όταν δεν έχει αγώνες γράφει και μουσική: « Η έμπνευση μου έρχεται από την ίδια τη ζωή, τις σχέσεις, τη διασκέδαση» Πάντως, προς το παρόν παραμένει ανύπαντρος και ο πιο περιζήτητος γαμπρός στα πιτ στοπ.