Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών, ο Γιάννης Φουντούλης, ετοιμάζεται για την τρίτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο διεθνής άσσος εκτιμά πως, αν και η Ελλάδα δεν είναι φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, μπορεί να κοιτάξει στα μάτια κάθε αντίπαλο.

«Αυτή θα είναι η τρίτη μου παρουσία σε Ολυμπιακούς αγώνες και είναι πραγματικά μια πολύ σπουδαία στιγμή στην καριέρα μου. Επιτεύχθηκε μια πρόκριση κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και η ελληνική υδατοσφαίριση θα είναι και πάλι παρούσα σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Σίγουρα λόγω συνθηκών η διοργάνωση θα είναι διαφορετική σε σχέση με τις προηγούμενες, αλλά ανυπομονώ να βρεθώ εκεί και να ξεκινήσουν οι αγώνες.

Το όνειρό μου είναι να κατακτήσω ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Δεν γνωρίζω αν θα έχω ξανά την δυνατότητα και λόγω ηλικίας να αγωνιστώ στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε βλέπω αυτή τη διοργάνωση σαν τη μοναδική μου ευκαιρία να τα καταφέρω. Σίγουρα δεν είμαστε από τα φαβορί για ένα μετάλλιο. Είναι πολύ δύσκολο, αφού ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, με 8-9 ομάδες να βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Όμως, αυτή η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο και νιώθω ότι μπορεί να τα καταφέρει και στο Τόκιο.

Είμαι βέβαιος ότι θα παρουσιάσουμε μια ομάδα που θα παίξει με πολύ πάθος και θα παλέψει για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Στόχος είναι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να φτάσουμε τη χώρα μας όσο πιο ψηλά γίνεται».