Η διακοπή των διοργανώσεων έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά στους συλλόγους, με τις ομάδες να ζητούν από τους παίκτες γενναίες περικοπές στους μισθούς τους.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «The Telegraph», οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ το επόμενο διάστημα θα ζητήσουν από τους ποδοσφαιριστές μειώσεις που θα φτάνουν έως το 50%, λόγω της τεράστιας ζημιάς που προκάλεσε στα έσοδά τους η κρίση του κοροναϊού και φυσικά η διακοπή των διοργανώσεων.

«Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δώσουν χείρα βοηθείας και να αποτελέσουν μέρος της λύσης», ανέφερε μεταξύ άλλων στην βρετανική εφημερίδα κορυφαίο στέλεχος συλλόγου της Πρέμιερ Λιγκ, χωρίς όμως να κατονομαστεί. Η Πρέμιερ Λιγκ και η Ομοσπονδία κατακρίνουν ανοιχτά την Ένωση των Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών και ζητούν να δεχθούν τις περικοπές οι ποδοσφαιριστές, αλλά και να μειώσουν τις αποδοχές τους για όσο καιρό διαρκεί η κρίση.

Αξίζει να σημειώσουμε μάλιστα ότι η Ένωση των Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών θα έχει έκτακτη σύσκεψη με την διοργανώτρια Αρχή και εκπροσώπους της ομοσπονδίας, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα κοινό πλάνο για την συνέχεια.

Η Πρέμιερ Λιγκ δεν είναι η μοναδική που έχει πληγεί από τον κοροναϊό, ενώ αντίστοιχες περικοπές αναμένεται να συμβούν και στους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στις μικρότερες κατηγορίες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Telegraph». Η μείωση θα ισχύσει σε όσους ποδοσφαιριστές βγάζουν πάνω από έξι χιλιάδες λίρες την εβδομάδα.