Τώρα που η νέα ταινία Τζέιμς Μποντ θα καθυστερήσει 7 ολόκληρους μήνες εξαιτίας του κορωνοϊού, ας δούμε τον πράκτορα 007 σε μια αποστολή του που ελάχιστοι γνωρίζουν. Το video game «James Bond 007: Blood Stone» που κυκλοφόρησε το 2010 ξεκινούσε με μια αποστολή όπου ο Μποντ, με τη μορφή του Ντάνιελ Κρεγκ, κυνηγούσε εμπόρους όπλων στην Αθήνα με σκοπό να αποτρέψει τρομοκρατικό χτύπημα στην Ακρόπολη, που φιλοξενούσε δεξίωση της συνόδου G20!

Εδώ να κάνουμε μια μικρή παρένθεση για να πούμε ότι ένα άλλο video game, το «Assassin’s Creed: Odyssey» του 2018, μας είχε εντυπωσιάσει με την έρευνα και την προσοχή στη λεπτομέρεια που επέδειξαν οι δημιουργοί του προκειμένου να μεταφέρουν στην οθόνη την Αθήνα του 431 π.Χ.

Και κλείνουμε την παρένθεση για να κάνουμε τη σύγκριση με τους δημιουργούς του «Blood Stone», οι οποίοι δεν πρέπει να κοίταξαν ούτε… καρτ ποστάλ. Στο κομμάτι της Αθήνας, όπου εκτός από τον Κρεγκ «παίζει» και η Μ της Τζούντι Ντεντς (και οι δύο ηθοποιοί ηχογράφησαν κανονικά τους διαλόγους), η πόλη και τα περίχωρά της μοιάζουν περισσότερο με τοπία της Νότιας Γαλλίας, με γραφικές μαρίνες και έναν δρόμο που οδηγεί μέχρι τον… Παρθενώνα, περνώντας από μία καλωδιωτή γέφυρα όπως η Ρίου-Αντιρρίου! Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε…

Στην εποχή του το παιχνίδι (κυκλοφόρησε για PC, PlayStation 3, Xbox 360 και Nintendo DS) δεν πήρε κακές κριτικές, αν και οι σημερινοί gamers μόνο να γελάσουν μπορούν με τα εντελώς άψυχα avatars των ηθοποιών και τις ερμηνείες επιπέδου «δώστε μου τα λεφτά να φύγω, έχω και σοβαρές δουλειές».