Με «σβηστές» μηχανές και βρίσκοντας από νωρίς δύο γκολ, η ΑΕΚ εξασφάλισε με άνεση την πρόκρισή της στους «8» του κυπέλλου, επικρατώντας του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ με 2-0. Μάνταλος και Αλμπάνης σημείωσαν τα τέρματα των γηπεδούχων, που έπαιξαν όσο χρειαζόταν, κάνοντας και το απαραίτητο rotation ενόψει Ατρόμητου.

Ο Μάσιμο Καρέρα άλλαξε αρκετά πρόσωπα σε σχέση με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όχι, όμως, και διάταξη. Ο Ιταλός τεχνικός διατήρησε το 4-3-3, τοποθετώντας τον Λιβάγια στην κορυφή της επίθεσης, τους Αλμπάνη-Βέρντε στα άκρα και τραβώντας τον Μάνταλο στον άξονα. Μόλις στο 11’ ο Ιταλός τεχνικός αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, καθώς ο Παουλίνιο αποχώρησε τραυματίας, με τον Μπακάκη να περνά στη θέση του.

Στο 15’ θα έρθει όμως το γκολ για την ΑΕΚ, με το ματς να πηγαίνει… εκεί που ήθελε η Ένωση. Μετά από ωραία συνεργασία των Χουλτ, Λιβάγια, η μπάλα θα φτάσει στον Μάνταλο που με ωραίο, σκαφτό πλασέ, θα κάνει το 1-0 για τους γηπεδούχους! Τρία λεπτά μετά οι Κιτρινόμαυροι θα σκοράρουν ξανά, με την πρόκριση να… κιτρινίζει πλέον για τα καλά! Ο Αλμπάνης θα βγει στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και θα πλασάρει ψύχραιμα, κάνοντας νωρίς-νωρίς το 2-0!

Η ΑΕΚ μετά και το δεύτερο γκολ κατέβασε ρυθμούς. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν την μπάλα στα πόδια τους και παράλληλα τον Αστέρα μακριά από την περιοχή τους. Αυτό το 2-0 έδινε άλλωστε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην Ένωσης, με το σύνολο του Καρέρα να πατά πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα, που ήταν και αυτό με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Η Ένωση θα μπει στο δεύτερο ημίχρονο με την ίδια νοοτροπία. Πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα οι Κιτρινόμαυροι θα απειλήσουν δις για ένα τρίτο γκολ, όμως στην μία περίπτωση ο Λιβάγια και στη δεύτερη ο Αλμπάνης, δεν θα λειτουργήσουν με καθαρό μυαλό. Ο Αστέρας από την άλλη έδειχνε αδυναμία στο να βγει με προϋποθέσεις μπροστά και να βάλει δύσκολα στην άμυνα της ΑΕΚ, διεκδικώντας κάτι από το παιχνίδι.

Όσο κυλούσε ο χρόνος οι γηπεδούχοι επεδίωκαν να διασφαλίσουν το προβάδισμά τους και παράλληλα, να κάνουν και μια μικρή συντήρηση δυνάμεων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα να πέσει αισθητά, με τις φάσεις να έρχονται με το σταγονόμετρο.

Το κλειδί: Τα γρήγορα γκολ της ΑΕΚ που έβαλαν από νωρίς τις βάσεις πρόκρισης για την Ένωση.

Το 10άρι: Ο Μάνταλος. Ο αρχηγός της Ένωσης άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη και γενικώς ήταν σε μεγάλα κέφια.

Στον πάγκο: Ο Βέρντε. Ο Ιταλός έδειξε εκτός κλίματος, αδυνατώντας να αποκτήσει συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι.

Γιατί κόουτς: Η απόφαση του Ράσταβατς να παρατάξει μια ομάδα με τόσο ψηλά την αμυντική της γραμμή βρήκε τον Αστέρα εκτεθειμένο και μάλιστα από νωρίς, με την ΑΕΚ να σκοράρει δύο γκολ και να «καθαρίζει» την πρόκριση.