Στο άνοιγμα των λογαριασμών της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς κυρίας Ελένης Ράικου είχε προχωρήσει -όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα»- η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μήπως και βρεθεί οτιδήποτε σε βάρος της!

Η κυρία Ράικου που έχει διατυπώσει την τελευταία τριετία σειρά κατηγοριών για μεθοδεύσεις αλλά και ωμές παρεμβάσεις» στην υπόθεση Novartis, κι όχι μόνο, κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, φαίνεται ότι είχε βρεθεί στο «στόχαστρο» κρατικών υπηρεσιών και είχε ζητηθεί να υπάρξει ενδελεχής έλεγχος όλων των τραπεζικών λογαριασμών της.

Σε μια πιθανή προσπάθεια να ασκηθεί πίεση ή να «εξουδετερωθούν» οι καταγγελίες της δικαστικής λειτουργού.

Η σχετική έρευνα παραγγέλθηκε και πραγματοποιήθηκε -χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε- από την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος με αναφερόμενη αφορμή την υπόθεση Novartis. Κι αυτό γιατί στον έλεγχο του κεντρικού τροφοδότη λογαριασμού της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας είχε βρεθεί εκροή εξαιρετικά μικρού ποσού σε συγγενή της κ. Ράικου που είναι ιατρός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από την μυστική έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος δεν είχε βρεθεί οποιαδήποτε επιλήψιμη συναλλαγή της κυρίας Ράικου.

Σημειώνεται ότι η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς είχε καταγγείλει παλαιότερα ότι «ο «Ρασπούτιν» εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή»,προσπάθησει να της υποδείξει πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης τους, αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση έλεγε «άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν»».

Συμπληρώνοντας ότι «και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών. Η συνέχεια θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου».

Σε παρόμοιες καταγγελίες προχώρησε στις καταθέσεις της στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, σημειώνοντας ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος «προσπάθησε να καταλύσει την δημοκρατία». Από την πλευρά του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έχει αρνηθεί τις αιτιάσεις της κ Ραικου και οι νομικοί εκπρόσωποι του έχουν αναφερθεί στο ενδεχόμενο υποβολής μηνύσεων.