Τα όσπρια, τα λαχανικά και τα θαλασσινά συνδυάζει αυτή η συνταγή για σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και γαρίδες, που έχει από όλα μέσα και θα την απολαύσει... τριπλά, όποιος τη δοκιμάσει.

Υλικά

1 πακέτο φασόλια μαυρομάτικα

1/2 κιλό γαριδάκι καθαρισμένο

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια

1/2 μάτσο μαϊντανό ή μυρώνια ή κόλιανδρο

1 lime

2 σκελίδες σκόρδο

2-3 καυτερές πιπερίτσες

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ελαιόλαδο

1 σφηνάκι ούζο

Εκτέλεση

Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνουμε τα μαυρομάτικα και γεμίζουμε με νερό. Βράζουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Λίγο πριν τα κατεβάσουμε, αλατίζουμε. Πράλληλα ετοιμάζουμε τις γαρίδες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδο και τις πιπεριές για περίπου 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε τις πιπεριές και τα σκόρδα και προσθέτουμε τις γαρίδες. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ούζο και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκόολ. Σβήνουμε με τον χυμό μισού lime και κατεβάζουμε από τη φωτιά.  Σουρώνουμε τα μαυρομάτικα και τα τοποθετούμε τα σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τις γαρίδες μαζί με το ζουμί από το μαγείρεμά τους, τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε τον χυμό από το υπόλοιπο lime. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη σαλάτα με μαυρομάτικα και γαρίδες κρύα ή ζεστή. Αντί για γαρίδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι άλλα θαλασσινά της αρεσκείας σας, π.χ. χταπόδι.