Ένα εύκολο στην παρασκευή και πεντανόστιμο σαρακοστιανό πιάτο, που συνδυάζει δύο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά υλικά, το σπανάκι με τις σουπιές.

 

Υλικά

1 κιλό σουπιές
1 κιλό σπανάκι
1 κούπα λάδι
1 κούπα πολτοποιημένες ντομάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε καλά τις σουπιές βγάζουμε το δέρμα τους και την κύστη με το μελάνι. Κόβουμε το κυρίως σώμα τους σε μακρόστενες λωρίδες και τα κεφάλια τους σε μικρότερα κομμάτια. Μπορείτε να ζητήσετε κι από τον ιχθυοπώλη σας να σας καθαρίσει και να κόψει σε κομμάτια τις σουπιές. Στη συνέχεια τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε να στραγγίσει. Σε μια κατσαρόλα με λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις σουπιές και τις ανακατεύουμε μερικές φορές. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την ντομάτα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τις σουπιές να σιγοβράσουν για 10'. Προσθέτουμε το σπανάκι, το αλάτι και το πιπέρι και μισή κούπα νερό σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30'.