Μια πεντανόστιμη και υγιεινή συνταγή για ψητό σολομό με πέστο και φρέσκα φασολάκια, που θα απολαύσουν όσοι τη δοκιμάσουν.

Υλικά

500 γραμμάρια φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

2 μέτριες ντομάτες

2 φιλέτα σολομού

4 κ.σ. πέστο βασιλικού

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι και πιπέρι

ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα. Κόβουμε δυο κομμάτια αλουμινόχαρτο αρκετά μεγάλα ώστε να μπορέσουμε να σκεπάσουμε τα κομμάτια του σολομού. Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Απλώνουμε τις φέτες ντομάτας και βάζουμε πάνω τον σολομό, που έχουμε αλατοπιπερώσει. Απλώνουμε 2 κ.σ πέστο βασιλικού πάνω από κάθε κομμάτι σολωμού. Τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο καλά και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Ανοίγουμε τα αλουμινόχαρτα και ρίχνουμε τον χυμό από το λεμόνι στους σολομούς. Σερβίρουμε με το ξύσμα από το λεμόνι. Μπορείτε να συνοδέψετε το ψάρι με φρέσκα φασολάκια βραστά, τα οποία μπορείτε και να τα ψήσετε μαζί με το σολομό, ώστε να πάρουν γεύση από τα ζουμιά του, τοποθετώντας τα μαζί στο αλουμινόχαρτο, κάτω από τις φέτες ντομάτας.