Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε την τοποθέτηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ως μέλος στην Επιτροπή Επιθεώρησης, σε αντικατάσταση του κ. Erkki Liikanen. Η απόφαση έχει άμεση ισχύ.
Η Επιτροπή Επιθεώρησης περιλαμβάνει επίσης τους Luis de Guindos, Josef Bonnici, Patrick Honohan και Ewald Nowotny και θα εκλέξει ακολούθως τον πρόεδρό της, καθώς τη θέση κατείχε ο Erkki Liikanen.
Ανάμεσα στις αρμοδιότητες της Επιτροπής περιλαμβάνεται η ακεραιότητα των χρηματοοικονομικών στοιχείων, η συμμόρφωση με τους εφαρμοστέους νόμους, κανονισμούς και κώδικες συμπεριφοράς του Ευρωσυστήματος, η επίβλεψη των εσωτερικών ελέγχων και η άσκηση των λειτουργιών επιθεώρησης.
- Σύλληψη 26χρονου που προκάλεσε τροχαίο προκειμένου να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο – Τραυμάτισε αστυνομικό
- Στο κατώφλι του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου: Όλοι εναντίον όλων μετά το σύνθημα επίθεσης κατά του Ιράν
- Το Ιράν απειλεί όλες τις αμερικανικές βάσεις που βρίσκονται στην εμβέλειά του – Η Σούδα στο στόχαστρο;






