Η πρώτη ακρόαση στην οποία συμμετείχε ήταν το 2011 για τον «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου. Ενώ είχε περάσει πρόσφατα στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το εγκατέλειψε πολύ γρήγορα για τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν.

«Ηταν έρωτας άνευ επιστροφής» λέει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, φετινός κάτοχος του βραβείου «Δημήτρης Χορν» για την ερμηνεία του στο «Δέντρο του Οιδίποδα», σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη. «Στη σχολή ήμουν σαν επαναστάτης χωρίς αιτία. Με τη συμπεριφορά μου δυσκόλεψα τους δασκάλους και τον εαυτό μου. Ταυτόχρονα δούλευα νύχτα για να πληρώνω τη σχολή, πράγμα που με έκανε λίγο πιο ασυνεπή. Μου αρέσει να λέω ότι με τον τρόπο που λειτουργεί το Θέατρο Τέχνης δίνει στους νέους την ευκαιρία να γνωρίσουν το θέατρο τόσο στην τελετουργική του μορφή όσο και στην εντελώς πρακτική. Βγαίνοντας από τη σχολή ήξερα πολύ καλά τι σημαίνει ταξιθεσία, σταμπιλάρισμα στα φώτα, πώς φτιάχνονται τα σκηνικά».

Στις πρόβες για τον «Οδυσσεβάχ» προέκυψε μια βαθιά καλλιτεχνική σχέση με τον σκηνοθέτη Κώστα Γάκη, η οποία κορυφώθηκε έναν χρόνο μετά, όταν ο Γάκης είχε την ιδέα για το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2». «Και τότε ήρθε και η Αθηνά Μουστάκα και, όπως λέμε, το γλυκό έδεσε. Οι τρεις μας φτιάξαμε από κοινού τον «Ρωμαίο». Με την ομάδα Ιδέα εκφράσαμε μια κοινή ανάγκη θεατρικής συνύπαρξης».

ΣΤΟΝ «ΙΩΝΑ». Στο πλαίσιο του 60ού Φεστιβάλ Φιλίππων πλέον ο Μπιμπής συνεργάζεται με την Ιόλη Ανδρεάδη στον «Ιωνα» του Ευριπίδη (9 Αυγούστου). «Αυτή η συνεργασία έρχεται να με συναντήσει σε ένα πολύ κομβικό σημείο, καθώς ύστερα από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα είχα αποφασίσει να μη δουλέψω αυτό το καλοκαίρι. Οταν η Ιόλη μου μίλησε για αυτό το έργο, κατάλαβα ότι έπρεπε να το κάνω. Απέρριψα τελικά κάποιες δουλειές για να κάνω τη δυσκολότερη. Η Ιόλη με έχει οδηγήσει σε μονοπάτια σχεδόν άγνωστα για μένα, που δεν θα επέλεγα να πάω από μόνος μου. Το έργο έχει πολλές υπόγειες σχέσεις με τον Οιδίποδα, που είναι ένας ρόλος που έχω ασχοληθεί δύο χρόνια ήδη, με χιούμορ, πολύ βάθος, με ένα επίσης ισχυρό υπόβαθρο και όλα αυτά τα διαχειρίζεται η Ιόλη και μαζί της και εγώ και η Δήμητρα Χατούπη με έναν τρόπο πολύ οργανικό και ευαίσθητο».

Τη νέα σεζόν η ομάδα Ιδέα πρόκειται να ανεβάσει την παράσταση «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι, με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή στον ρόλο του υπηρέτη και με τους Αθηνά Μουστάκα, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ιβάν Σβιτάιλο, Χρήστο Ευθυμίου, Γιάννη Δρακόπουλο κ.ά. Ο Κώστας Γάκης θα αναλάβει τη σκηνοθεσία και τη μουσική, ενώ την εκτέλεση-ερμηνεία της μουσικής η Λήδα Μανιατάκου και ο Ακης Φιλιός.