Εδώ και λίγα χρόνια οι κάτοικοι του Ελατοχωρίου ανακάλυψαν τον τουρισμό και- πρόσφατα- το… ντιζάιν, επηρεασμένοι προφανώς από το εξαιρετικό resort «Σεμέλη» που έκανε τη διαφορά στην περιοχή από το 2004 που λειτούργησε.

Το χωριό είναι ένας καλός προορισμός για το Σαββατοκύριακο, καθώς βρίσκεται κοντά στην Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη, σε απόσταση αναπνοής (7,5 χλμ.) από το Χιονοδρομικό Κέντρο και μέσα σε ωραιότατα τοπία στολισμένα με έλατα, οξιές, βελανιδιές και πεύκα. Στα δάση μπορεί κανείς να κάνει ατέλειωτες βόλτες και διαδρομές εκτός δρόμου- ιδιαίτερα αργά το φθινόπωρο, όταν τα φλογάτα φύλλα των δέντρων χαρίζουν εντυπωσιακές εικόνες. Το ίδιο το χωριό, κυρίως στο καινούργιο τμήμα του, δεν έχει σημαντικά αξιοθέατα, πέρα από τους ξενώνες, τα εστιατόρια και τα καφέ του. Το παλιό χωριό (λεγόταν Σκουτέρνα) με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου του 18ου αιώνα, προσπαθεί να διατηρήσει το ύφος τού παραδοσιακού, ωστόσο είναι σχεδόν ολόκληρο αφιερωμένο στη φιλοξενία, καθώς παλιά και νέα κτίσματα έχουν μετατραπεί σε ξενώνες! Χάρη στο χιόνι, που έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του στα 1.400 μ. όπου βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο του Ελατοχωρίου, ανηφορίζουν προς τα εκεί οι άνθρωποι από τις γύρω περιοχές- έστω και για να πιουν καφέ στο σαλέ του.

Το Χιονοδρομικό έχει οκτώ πίστες συνολικού μήκους 9 χλμ., έξι αναβατήρες (έναν εναέριο και πέντε συρόμενους), το σαλέ και ένα πολύ κεφάτο σνόου μπαρ. Η θέα προς την τεχνητή λίμνη του Βελβεντού είναι ωραιότατη (τηλ. 23510-82.994 και 72.200).