Είχα δοκιμάσει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα, όπως τρίψιμο με απορρυπαντικό πιάτων και μούλιασμα, και μετά πλυντήριο. Τζίφος. Ο λεκές από το γράσο της αλυσίδας δεν είχε φύγει εντελώς από το παντελόνι μου.

Σίγουρα θα σας έχει συμβεί να λερωθούν τα ρούχα σας από το γράσο της αλυσίδας ή από κάποιο άλλο μέρος του ποδηλάτου είτε κάνετε πετάλι καθημερινά είτε περιστασιακά. Και βέβαια θα γνωρίζετε ότι ο συγκεκριμένος λεκές δεν είναι ο πιο…εύκολος στο πλύσιμο. Τελικά, μετά από πολλά πειράματα με απορρυπαντικά (πλυντηρίου, πιάτων) αλλά και αναζήτηση στο ίντερνετ η λύση βρέθηκε: πράσινο σαπούνι για ρούχα σε σκόνη! Ναι, φεύγει! Τρίβεις το λερωμένο ρούχο με το πράσινο σαπούνι σε σκόνη μαζί με νερό, ξεβγάζεις και η μαυρίλα εξαφανίζεται. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να βάλετε κι ένα πλυντήριο. Μάλιστα, έχω δοκιμάσει τη λύση του πράσινου σαπουνιού σε σκόνη και σε λεκέ που δεν ήταν φρέσκος και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Η μαυρίλα έφυγε.

Οφείλω ένα ευχαριστώ στο site www.podilates.gr διότι εκεί βρήκα, σε μία συζήτηση στο forum, το «κόλπο» με το πράσινο σαπούνι.

Αν έχετε πάντως μία άλλη λύση για τις μαυρίλες από το λάδι της αλυσίδας, κάποιο δικό σας κόλπο ή «γιατροσόφι», η στήλη ευχαρίστως να τα δημοσιεύσει για να βοηθηθούν όλοι οι…παθόντες.

Δείτε κι αυτό το βιντεάκι με την πιο παραδοσιακή λύση του απορρυπαντικού πιάτων:

Οι «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ» πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter @orthopetalies ή στο Facebook Orthopetalies blog για καθημερινή ενημέρωση