Οχι μόνο είναι παίκτης του ΠΑΟΚ, αλλά χθες το πρωί έκανε και την πρώτη του προπόνηση με τον Δικέφαλο. Ο λόγος για τον Αντερσον Εσίτι, έναν παίκτη που υπόσχεται πολλά και όπως ελέχθη «ήταν εντυπωσιακός και με άριστη σωματοδομή».

Ο ΠΑΟΚ με υπέροχο βίντεο γνωστοποίησε τη μεταγραφή, ενώ μεταξύ άλλων η ΠΑΕ ανέφερε στην ανακοίνωσή της: «Ο νιγηριανός μέρος υπέγραψε συμβόλαιο έως το 2020 και θα φορά τη φανέλα με το νούμερο 24. Καλώς ήρθες Αντερσον».

Ο Εσίτι είχε δεχθεί κρούση από τον ΠΑΟΚ και τον περασμένο χειμώνα, αλλά τελικά τώρα ήρθε ο καιρός για να πραγματοποιηθεί η ηχηρή αυτή κίνηση. Παίζει ως αμυντικός χαφ και όπως γίνεται αντιληπτό, η ενδεκάδα του πρωταθλητή… ψηλώνει. Δεν αποκλείεται ο Εσίτι να πάρει χρόνο συμμετοχής, περισσότερο για να γνωρίσει τους νέους του συμπαίκτες, σε ένα από τα δύο αυριανά φιλικά, με  Αλτα Αγούν (Σαουδική Αραβία) και Φορτούνα Σιτάρντ (Ολλανδία).

Αιχμές από Λουτσέσκου

Στο μεταξύ, συνέντευξη στη εφημερίδα Gazeta Sporturilor που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση (gsp.ro) έδωσε ο τέως προπονητής του ΠΑΟΚ,  Ραζβάν Λουτσέσκου. Και άφησε ξεκάθαρα αιχμές εναντίον της διοίκησης της ΠΑΕ για το διαζύγιο: «Στον ΠΑΟΚ πέτυχα σπουδαία πράγματα που θα είμαι περήφανος για όλη μου την ζωή! Βρίσκομαι πλέον στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτό δεν μπορεί να το διαγράψει κανένας. Πήγα στην Αλ Χιλάλ με τον τριπλάσιο μισθό από ό,τι είχα στον ΠΑΟΚ, όπως πριν από τρία χρόνια όταν ήμουν στην Ξάνθη απέρριψα πρόταση που θα  έπαιρνα 30 φορές πάνω από τον μισθό μου εκεί. Αν τα χρήματα ήταν η προτεραιότητά μου, γιατί δεν πήγα και τότε εκεί; Επρεπε να βγω από μια κατάσταση. Αλλά όταν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του προέδρου και του προπονητή, είναι καλύτερο να μη συνεχίζεται η συνεργασία. Δεν θα κατηγορήσω την ομάδα, τους ευχαριστώ όπως ευχαριστώ και τον ιδιοκτήτη για όλα. Είχα στον ΠΑΟΚ μια πολύ δυνατή, ενωμένη ομάδα αλλά ήρθα σε αυτή την κατάσταση και έπρεπε να πάρω μια απόφαση. Δεν μπορούσα να πείσω τον Ιβάν Σαββίδη και τον γιο του να προσαρμοστούν στις ιδέες μου. Δουλειά, σταθερότητα, σχέσεις και εκτός γηπέδου, όχι μόνο μέσα στα αποδυτήρια. Χωρίς σταθερότητα δεν μπορεί να συμβεί κάτι θετικό. Σε δυο χρόνια στον ΠΑΟΚ σε 30 παιχνίδια εντός έδρας, κερδίσαμε τα 29 και είχαμε μια ισοπαλία. Κερδίσαμε δυο τίτλους, αν και τον έναν μας τον στέρησαν άδικα οι επιτροπές».