Για τον Μιγκέλ Καρντόσο η απόκτησή του ήταν… αδιαπραγμάτευτη. Επισήμανε από την πρώτη στιγμή στη διοίκηση πως ο Ζεράλδες είναι ο παίκτης που θα αλλάξει ολόκληρη την εικόνα της ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή. Οσο περνάει ο καιρός και ο Πορτογάλος βρίσκει τα πατήματά του, τόσο περισσότερο εμφανές γίνεται το γιατί ο προπονητής της Ενωσης τον ζητούσε επιτακτικά. Κόντρα στη Λαμία ο 24χρονος ήταν χάρμα οφθαλμών. Κινήθηκε πίσω από τον φορ, κινήθηκε σαν αμυντικός μέσος, σαν εκείνος που θα πάρει την πρώτη μπάλα από τη γραμμή άμυνας, βγήκε στα άκρα, έτρεξε, πρέσαρε, έκοψε. Ενα πολυεργαλείο που έκανε όλους όσους δεν τον γνώριζαν να τρίβουν τα μάτια τους. Και να… ονειρεύονται πως μαζί με Βέρντε και Ολιβέιρα μπορούν να φτιάξουν πολλά όμορφα πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η φάση του γκολ απέναντι στη Λαμία δείχνει ότι ο Πορτογάλος είναι ικανός να κάνει τη διαφορά. Με τη Λαμία να πιέζει ψηλά και να δυσκολεύει το χτίσιμο της επίθεσης της ΑΕΚ από την άμυνα, όπως ζητάει ο Καρντόσο, αρκούσε μια δική του επαφή και μια πάσα που άνοιξε σαν… βεντάλια τον αντίπαλο και κάπως έτσι η ΑΕΚ κατάφερε να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων και να φτάσει στο γκολ της νίκης. Αυτή η κάθετη πάσα ήταν το στοιχείο που έλειπε από την ΑΕΚ. Οχι μονάχα την περσινή, αλλά όλων των προηγούμενων ετών. Αν είχε αυτή την κάθετη πάσα την περσινή περίοδο, ίσως οι 23 βαθμοί από την κορυφή, στους οποίους αναφέρθηκε και ο Καρντόσο, να ήταν πολύ λιγότεροι.

Δεν ήταν μόνο

Η αλήθεια είναι πως ο Πορτογάλος ήταν πραγματικά εντυπωσιακός στο φιλικό της Τετάρτης, μα δεν ήταν μόνο αυτός που έστειλε μπόλικη αισιοδοξία στους φίλους της ομάδας. Ο Βέρντε ήταν ακόμα ένας λόγος για να χαμογελάσει ολόκληρος ο οργανισμός της ΑΕΚ. Ταχύς, με εξαιρετικές επαφές με την μπάλα, αναζήτησε πολλές φορές το μακρινό σουτ και ένα απ’ αυτά λίγο έλειψε να καταλήξει στο παραθυράκι. Ενας παίκτης με χαμηλό κέντρο βάρους, που του επιτρέπει να προσποιείται ιδανικά προκειμένου να ξεφύγει από τον αντίπαλο. Γνωρίζει πώς να παίξει τη θέση του winger και με την ταχύτητά του μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους αντιπάλους στο ένας εναντίον ενός. Παιχνίδι που θέλει ο Καρντόσο.

Θετική ήταν και η παρουσία του Νταβίντ Σιμάο, που θα κληθεί να δημιουργήσει από την πίσω γραμμή και να παίξει τον ρόλο είτε του «εξαριού», είτε του «οχταριού». Ενας παίκτης που περιμένει πολλά απ’ αυτόν ο Καρντόσο, προκειμένου να οικοδομήσει τον άξονα της ΑΕΚ και να την κάνει πιο σκληρή σε θέσεις που πέρσι υστερούσε.

Σενάρια για Μπογέ

Ο Λούκας Μπογέ ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, η ΑΕΚ ήδη έχει ακουστεί ως υποψήφια να τον επανεντάξει στο δυναμικό της και σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ιταλία, έχει άλλες δυο βασικές ανταγωνίστριες.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει η ιστοσελίδα toronews.net, που ασχολείται με την επικαιρότητα της Τορίνο, για τον Μπογέ ενδιαφέρεται ακόμα τόσο η Εστουντιάντες όσο και η Μίντλεσμπρο. Μάλιστα, η αγγλική ομάδα έχει ήδη έρθει σε επαφή με την Τορίνο για τον παίκτη, κάτι που συμβαίνει και με τις ΑΕΚ, Εστουντιάντες.

Το ρεπορτάζ τονίζει πως μεγάλο ρόλο για την τελική κατάληξη της υπόθεσης θα παίξει και επιθυμία του ίδιου του Μπογέ, ο οποίος πάντως έχει άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο με την Τορίνο, κάτι που σημαίνει πως η ιταλική ομάδα θα ήθελε να τον πουλήσει και όχι να τον δώσει δανεικό.