H Νissan είχε πάντα ως προσανατολισμό το μέλλον με προτάσεις που τάραζαν τα διεθνή σαλόνια, μεταφέροντας το αύριο χωρίς επάρσεις, αλλά με συγκρατημένη παρουσία, που δεν έμεναν στο …ράφι των κόνσεπτ. Το στίγμα από το μέλλον της δίνει και σήμερα, με ένα τολμηρό πρωτότυπο μοντέλο, μια τετράτροχη σπουδή που δεν αφήνει καμία τεχνολογική καινοτομία έξω από το αμάξωμα του. Είναι το Hyper Tourer, το τρίτο στη σειρά προηγμένων πρωτότυπων ηλεκτρικών οχημάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από ένα περίπου μήνα, ένα εκκεντρικό μίνι βαν που φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο στο μέλλον οι οδηγοί θα ταξιδεύουν σα να βρίσκονται στο σπίτι του!

Το Nissan Hyper Tourer είναι μια αληθινή πρόβα, ένα κρεσέντο προηγμένων τεχνολογιών που εδράζουν στο εσωτερικό του! Τα χρώματα και ο ειδικός φωτισμός που επηρεάζει την ψυχοσύνθεση του οδηγού και τη διάθεση του, φαίνεται να παίζουν καθοριστικό ρόλο! Έτσι στο πάτωμα του θα προβάλλονται εικόνες , όπως η κοίτη ενός ποταμού ή εναλλακτικά ενός ξάστερου ουρανού με στόχο ο οδηγός αλλά και οι επιβάτες να χαλαρώνουν όπως όταν βρίσκονται στη φύση.

Σαφώς, όλα αυτά θα μπορεί να τα απολαμβάνει και ο οδηγός του Nissan Hyper Tourer αφού το κόνσεπτ μοντέλο θα περιλαμβάνει και σύστημα πλήρως αυτόνομης οδήγησης! Αυτό θα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να πιάνει κουβέντα με τους υπόλοιπους επιβάτες, με την άνεση να ενισχύεται από τα μπροστινά καθίσματα που θα μπορούν να περιστρέφονται 360 μοίρες. Όπως τονίζει η Nissan το νέο της μοντέλο θα κερδίσει τους ιδιοκτήτες που βλέπουν τη ζωή με αισιοδοξία και απολαμβάνουν την συντροφιά φίλων και συνεργατών, είτε σε προσωπικά ταξίδια είτε σε επαγγελματικές μετακινήσεις.

Επίσης, ένα καινοτόμο σύστημα AI μπορεί να παρακολουθεί τα βιομετρικά σημάδια σας — τα εγκεφαλικά κύματα, τον καρδιακό ρυθμό, την αναπνοή και τον ιδρώτα—και να επιλέγει αυτόματα την μουσική και να προσαρμόζει τον φωτισμό ώστε να ταιριάζει στη διάθεσή σας.

Σαφώς;, ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό θα προσφέρει και τη λειτουργικότητα V2X (Vehicle-to-Everything) όπου η μπαταρία υψηλής χωρητικότητας θα δίνει τη δυνατότητα παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια, καταστήματα και γραφεία.

Θα έχει εξαιρετικά χαμηλό κέντρο βάρους, το οποίο, όταν συνδυάζεται με το προηγμένο σύστημα ελέγχου όλων των τροχών e-4ORCE του οχήματος.