Mετά από 12 χρόνια απουσίαςη  Lancia επιστρέφει και χθες,  δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες της νέας Ypsilon που ατενίζει το μέλλον με δυναμικό και πιο …εξηλεκτρισμένο τρόπο.

Μάλιστα η πρώτη έκδοση, η περιορισμένης παραγωγής θα παρουσιαστεί επισήμως σε δύο εβδομάδες στο Μιλάνο και η  πρώτη έκδοση περιορισμένης έκδοσης θα κυκλοφορήσει μόνο σε 1.906 κομμάτια (αριθμός που παραπέμπει στο έτος ίδρυσης της ιταλικής μάρκας).

Θα είναι ηλεκτρική και θα έχει πολλά κοινά μηχανικά μέρη με το  ηλεκτρικό Opel Corsa και το Peugeot e-208. Οι μπαταρίες του θα ανεβάζουν την  αυτονομία στα 400 χιλιόμετρα, ενώ η τελική  ταχύτητα περιορίζεται επίσης στα 150 χλμ.ώρα.

Το σχέδιο αναγέννησης της Lancia συμπεριλαμβάνει την είσοδο της εταιρείας στις 6 χώρες. Μάλιστα, αυτό αποτελεί μέρος των πρώτων βημάτων, για την επανεκκίνηση εκτός Ιταλίας. Ειδικότερα, μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2024, η μάρκα θα έχει παρουσία στην Ευρώπη με ένα δίκτυο 70 νέων αντιπροσώπων.

Στόχος της φίρμας να παρουσίασει τα επόμενα χρόνια τρία νέα μοντέλα. Ενα κάθε 2 χρόνια. Ετσι, το 2024, θα δούμε να βγαίνε η νέα  Ypsilon. Χρονιά ορόσημο το  2026, όπου η Lancia θα παρουσιάζει αποκλειστικά 100% ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ από το 2028, έχει δηλώσει ότι θα πουλάει μόνο 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τα ανακυκλωσιμα υλικά είναι ένα κομμάτι, το οποίο η φίρμα θα προβάλλει σημαντικά στα μοντέλα της ενώ δεν αποκλείει να λανσάρει έως το 2028 και το θρυλικό της όνομα την Delta!