Στο πλαίσιο της προπαγανδιστικής πολιτικής και των απειλών που εκτοξεύει η κυβέρνηση της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, η εφημερίδα Αϊντινλίκ, η οποία εκφράζει ευρασιατικές απόψεις, έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για πρόκληση από «τουρκικό νησί», αναφερόμενη στη νησίδα Στρογγυλή που ανήκει στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου.

«Από τουρκικό νησί»

«Απειλή προς την Τουρκία από τουρκικό νησί» είναι ο τίτλος της εφημερίδας (φωτογραφία, επάνω), η οποία αναφέρει ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας Σακελλαροπούλου σήμερα (χθες) θα επισκεφτεί το νησί Στρογγυλή του οποίου η ιδιοκτησία ποτέ δεν παραδόθηκε στην Ελλάδα.

»Η ελληνίδα πρόεδρος που συνεχίζει την περιοδεία της στα Δωδεκάνησα δεν διστάζει να χρησιμοποιεί προκλητικές εκφράσεις» προσθέτει το τουρκικό δημοσίευμα.

«Μόνο 1,8 χλμ από την Τουρκία»

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός HABER GLOBAL, προαναγγέλλοντας την επίσκεψη της κας Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο, ανέφερε ότι η «η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας ετοιμάζεται να επισκεφτεί νησιά του Αιγαίου τα οποία έχουν εξοπλιστεί κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου»

Και συνέχισε, τονίζοντας ότι «η Σακελλαροπούλου την Τρίτη θα πάει στο νησί Καστελόριζο που απέχει μόνο 1,8 χλμ από την Τουρκία. Παλιότερα και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πάει στο Καστελόριζο».

Για να καταλήξει: «Η κίνηση της Ελλάδας έχει σημασία διότι γίνεται μετά την προειδοποίηση του προέδρου Ερντογάν προς την Αθήνα πώς “Μία βραδιά μπορεί να έρθουμε ξαφνικά”».

Πηγή: tourkikanea.gr