Το νέο σύστημα  infotainment της Volvo, που θα έχει βάση το Android θα έχει ως επίκεντρο τις περισσότερες και πιο χρήσιμες  υπηρεσίες Google. Μάλιστα, το νέο σύστημα θα αφορά τα μοντέλα XC60, S90, V90 και V90 Cross Country, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναβάθμισης που πραγματοποιεί στην γκάμα της.

 Να σημειωθε, ότι η Volvo Car Group είναι η πρώτη εταιρεία που συνεργάζεται με την Google για την ενσωμάτωση στα αυτοκίνητα της του συστήματος infotainment με Android με εφαρμογές και υπηρεσίες Google. Το αμιγώς ηλεκτρικό XC40 Recharge είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo που εφοδιάζεται με το σύστημα αυτό.

 Το Πακέτο Digital Υπηρεσιών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων,  πρόσβαση σε εφαρμογές και υπηρεσίες Google,  την εφαρμογή Volvo On Call και τον ασύρματο φορτιστή τηλεφώνου, καθώς και το σύνολο των δεδομένων που απαιτείται για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες. Επίσης, θα προσφέρει υπηρεσίες και εφαρμογές Google που εμπλουτίζουν την λειτουργικότητα του βασισμένου στο Android συστήματος, προσφέροντας βοήθεια φωνητικού ελέγχου από το Google Assistant,  Google Μaps, καθώς κι ένα ευρύ οικοσύστημα από ειδικά προσαρμοσμένες in–car εφαρμογές μέσω του Google Play.