Με δήλωσή του ο Αλέξης Κούγιας εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ειρήνης Μαρούπα και τις αστειότητες που αναφέρθηκε, με τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΛ να αναφέρει πως το μέλος της ΕΕΑ θα λογοδοτήσει και θα πληρώσει.

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ μίλησε για τη δήλωση της Ειρήνης Μαρούπα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «αν θέλει να μην γελοιοποιείται, να προσέχει τι λέει και σε ποιους αναφέρεται».

Αναλυτικά η προσωπική δήλωση του Κούγια:

«Μου έστειλαν ένα απόσπασμα από μια συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus της γνωστής συμπαρουσιάστριας της εκπομπής του Θωμαΐδη κυρά-Μαρούπας.

Αν είναι αλήθεια αυτό το οποίο αναμετάδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Θεσσαλονίκης Focus και αναδημοσιοποίησε το Sportime και αν πράγματι η κυρά-Μαρούπα, η φύλακας των συνόρων του Έβρου και της ακεραιότητας του εδάφους της Ελλάδος, τα είπε, η συγγνώμη, την οποία μου έστειλε ως απάντηση μετά την προηγούμενη εξώδικη πρόσκληση – δήλωση που της κοινοποίησα, έχει ήδη καταργηθεί και θα λογοδοτήσει εκεί που λογοδοτούν όσοι δυσφημούν άλλους.

Δεν θα λογοδοτήσει μόνο, αλλά και θα πληρώσει.

Εάν την έβαλε ο Θωμαΐδης να το πει, ο υπάλληλος του Σαββίδη στο OPEN, να βγει και να το πει δημοσίως.

Εάν έχει κανένα στοιχείο να το αποκαλύψει, γιατί και το προπονητικό κέντρο της ΑΕΛ ανήκει σε μένα και το 90% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ανήκε σε εταιρεία της οποίας είμαι ιδιοκτήτης κατά 100% και τα 2 πούλμαν της ΑΕΛ ανήκουν σε μένα και τα γραφεία της ΑΕΛ ανήκουν σε μένα και τα τρακτέρ του προπονητικού κέντρου ανήκουν σε μένα και οι αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου έγιναν από εμένα και οι φορολογικές μου δηλώσεις από εισοδήματα, από τεκμήρια λόγω ακινήτων, λόγω αυτοκινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με στοιχεία της Εφορίας, τα οποία απετέλεσαν αντικείμενο έρευνας του ΣΔΟΕ από το 2000 έως το 2019 ξεπερνούν τα 24 εκατομμύρια ευρώ.

Προσκαλώ δε την κυρά – Μαρούπα, όπως έκανε αυτοψία στην Ξάνθη, να πάρει ένα ταξί από τη Δραπετσώνα, το οποίο θα πληρώσω εγώ για να μην την ξοδέψω, και να κάνει αυτοψία στις εγκαταστάσεις της ΑΕΛ στη Λάρισα, στα 28 ακίνητα μου σε όλη την Ελλάδα (ξενοδοχεία, σπίτια, οικόπεδα) και μετά να βγει δημοσίως να ζητήσει συγγνώμη, γιατί εγώ δεν είμαι ιδιοκτήτης της Δραπετσώνας που είναι ο συμπαθής άντρας της του ΑΟ Νέων Δραπετσώνας της τρίτης κατηγορίας Πειραιώς, αλλά από το 1981 και μετά με μόνη δύναμη την επιστήμη μου και την εργατικότητα μου ήμουν συνιδιοκτήτης επί 11 χρόνια του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και αποκλειστικός ιδιοκτήτης επί 7 χρόνια του ΠΑΣ Γιάννινα, όπου έφτιαξα το προπονητικό του κέντρο, επί 7 χρόνια της Παναχαϊκής, όπου ανακατασκεύασα το γήπεδο και δημιούργησα προπονητικό κέντρο στην Εγλυκάδα, όπου ακόμη παραμένουν οι εγκαταστάσεις, δυστυχώς ημιτελείς λόγω της αποχωρήσεως μου και τα τελευταία 5 χρόνια είμαι αποκλειστικός ιδιοκτήτης της μεγάλης ΑΕΛ του ενός Πρωταθλήματος και των δύο Κυπέλλων.

Στην καριέρα μου επί 46 χρόνια έχω συμμετάσχει σε περισσότερες από 25.000 δίκες, περισσότερες από 500 το χρόνο, υπήρξε ημέρα που είχα 8 δίκες κακουργημάτων στο ίδιο έκθεμα, έχω συμμετάσχει σε περισσότερες από 800 υποθέσεις ανθρωποκτονιών, ήμουν δικηγόρος στη μεγαλύτερη δίκη που έγινε ποτέ στην Ελλάδα με το μεγαλύτερο οικονομικό αντικείμενο το 2001 μεταξύ των αδελφών Θόδωρου και Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, με αντικείμενο τη διεκδίκηση 3.300.000.000$, 62 τόνων χρυσού και του 2% της Ελβετικής Τράπεζας UBS, έχω συμμετάσχει σε όλες τις μεγάλες ποινικές δίκες, στο ιδιόκτητο δικηγορικό μου γραφείο 700 τμ (στο πιο ακριβό νεοκλασικό κτίριο της Αθήνας) απασχολούνται 3 γραμματείς, 10 δικηγόροι και αντίστοιχοι ασκούμενοι και δεν έχω ανάγκη ούτε κανέναν Ολυμπιακό ούτε κανέναν Μαρινάκη, ούτε κανέναν ΠΑΟΚ ούτε κανέναν Σαββίδη, ούτε στο παρελθόν είχα ανάγκη κανέναν Βαρδινογιάννη και κανέναν Κόκκαλη για να έχω τη δυνατότητα να είμαι ιδιοκτήτης σε όποια ποδοσφαιρική ομάδα ήθελα.

Να υπενθυμίσω ότι ήμουν και ο βασικός χρηματοδότης επί 10 χρόνια της ομάδας της γειτονιάς μου, του Άρη Πετρούπολης, για τον οποίο με στοιχεία τη δεκαετία του ‘80 δαπάνησα 325.000.000 δραχμές, αγοράζοντας ποδοσφαιριστή, τον Βασίλη Σταύρου, με το μεγαλύτερο ποσό που έχει δαπανηθεί για αγορά ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή από ερασιτεχνική ομάδα, των 15.000.000 δραχμών.

Να υπενθυμίσω ότι για τις καταγγελίες μου, που επαληθεύτηκαν όλες, έχω πληρώσει στην ΕΠΟ πρόστιμα 800.000€ από το 2003 μέχρι σήμερα (ας ρωτήσουν τον κ. Θεοφίλου).

Αν η κυρά-Μαρούπα θέλει να ακούγεται το όνομα της και να μην γελοιοποιείται, να προσέχει τι λέει και σε ποιους αναφέρεται, γιατί η στάμνα πάει πολλές φορές στη βρύση, αλλά μια φορά σπάει.

Να φτάνει μέχρι εκεί που φτάνει ο ίσκιος της.

Όχι έναν έλεγχο να κάνει στην ΑΕΛ, αλλά χίλιους.

Όμως την ίδια στιγμή να κάνει έλεγχο σε όλες τις ΠΑΕ, αυτεπαγγέλτως όπως η ίδια λέει, γιατί αυτό είναι το σωστό και εκεί θα αποκαλυφθούν όλα (ποιος ξεπλένει μαύρο χρήμα από κάθε είδους λαθρεμπορία, τι ύψους είναι οι δηλώσεις των ιδιοκτητών, τι επάγγελμα ασκούν, αν έχουν έστω και ένα ακίνητο στο όνομα τους, έστω και το σπίτι τους).

Αν είχα να φοβηθώ κάτι, δεν θα ήμουν αυτός που περισσότερο ακόμη και από τον Ολυμπιακό θα αναδείκνυα πρώτος το θέμα της πολυιδιοκτησίας ομάδων εδώ και χρόνια.

Δεν γνωρίζω πως σκέφτονται στο σπίτι της με τον άντρα της, αλλά εγώ στη ζωή μου ποτέ δεν έμπλεξα τις φιλικές και επαγγελματικές μου σχέσεις κάνοντας εκπτώσεις στην προσωπική μου αξιοπρέπεια.

Είμαι ο πρώτος που ανέδειξε την στενή φιλική μου σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, κάτι που κατέθεσα και στο τελευταίο δικαστήριο που ήμουν μάρτυρας, αλλά ας διαβάσει τη συλλογική εφημερίδα Γαύρος και την επίθεση που έκανε εναντίον μου μετά το παιχνίδι πρωταθλήματος για τον πρώτο γύρο στη Λάρισα, για τον τρόπο που έπαιξαν οι ποδοσφαιριστές μου.

Αυτά για αρχή, τα υπόλοιπα εκεί που πρέπει.

Υ.Γ.1 Η κυρά-Μαρούπα ας έρθει κάθε τέλος του μηνός να δει τον αγώνα που κάνω με τους συνεργάτες μου για να πληρώνω τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τα στελέχη της ομάδος, τους συντηρητές, τους οδηγούς, το ΙΚΑ και την Εφορία, ακόμη και το ΙΚΑ και την Εφορία της Παναχαϊκής ακόμη (με προσωπικά μου χρήματα) και μετά να κοιτάξει τον εαυτό της σε κάνα καθρέφτη.

Βαρέθηκα τα νούμερα που αποκτούν ονοματεπώνυμο στην πλάτη τη δική μου και των συναδέλφων μου ιδιοκτητών ΠΑΕ, μη συνειδητοποιώντας ότι χωρίς εμάς δεν θα υπήρχε ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Είμαι βέβαιος ότι τόσο ο ραδιοφωνικός σταθμός Focus θα διαβάσει τη δήλωση μου και θα την αναδείξει στις εκπομπές του, όσο και η εφημερίδα και το site του Sportime θα δώσουν σε αυτή τη νόμιμη δημοσιότητα.

Υ.Γ.2 Η κυρά–Μαρούπα ας κάνει ένα τηλεφώνημα στον κ. Δημητρίου, που κάθε χρόνο «ξεσκονίζει» τα οικονομικά στοιχεία της ΑΕΛ πριν μας χορηγήσει αδειοδότηση για συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς αγώνες και μετά αφού πλύνει 10 φορές το στόμα της με απολυμαντικό ας μιλήσει για μένα και την ομάδα μου.

* Θέλω να ζητήσω συγγνώμη σε όσους διαβάσουν την παρούσα προσωπική μου δήλωση, γιατί σε δύσκολες οικονομικά, αλλά και κοινωνικά εποχές λόγω και του κορωνοϊού, αναγκάζομαι να κάνω προβολή των περιουσιακών μου στοιχείων, αλλά δυστυχώς είναι ο μονός τρόπος για να βουλώσουν κάποια βρώμικα στόματα και να πάψουν να λειτουργούν όπως λειτουργούν κάποια βρώμικα μυαλά».