Ο Λούκας Σάσα παραχώρησε συνέντευξη στη Nova και μίλησε για το πρώτο ματς των πλέι οφ με τον ΟΦΗ, που χαρακτήρισε τον Μίχαελ Ένινκγ, κατάλληλο για προπονητή της ομάδας, για τον ημιτελικό με την ΑΕΚ, αλλά και για τις φήμες μεταγραφής του.

Ακόμα ο μέσος του Άρη τόνισε πως ο Μίχαελ Ένινγκ πρέπει να μείνει στους κίτρινους, ενώ χαρακτήρισε τον Γερμανό τεχνικό τον κατάλληλο για προπονητή της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για κοροναϊό: «Πρέπει να προσέχουμε από εδώ και πέρα. Οι γονείς μου βρίσκονται στην Ελλάδα καθώς ήρθαν να με επισκεφτούν από την Βραζιλία και θέλω τόσα πολλά μέρη να τους δείξω στην Θεσσαλονίκη, αλλά τις περισσότερες ώρες μένουμε στο σπίτι. Δεν είναι ευχάριστο διάστημα για κανέναν. Ελπίζω να περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Για το αν συμβαίνει το ίδιο και στην Βραζιλία: «Είναι στο ξεκίνημα στην Βραζιλία. Σε έναν αριθμό περίπου 55 ατόμων χωρίς κάποιον νεκρό. Ίσως κλείσουν τα σύνορα εδώ στην Ελλάδα και μείνουν εδώ οι γονείς μου, ίσως όμως κλείσουν και στην Βραζιλία για τους Ευρωπαίους. Θα δούμε τι θα γίνει».

Για την επίσκεψη των γονιών του: «Η μητέρα μου είχε ξαναέρθει τον Οκτώβριο. Ο πατέρας μου είναι η πρώτη φορά».

Για την πορεία του γιου του στην Ελλάδα και αν του λένε ότι παίζει καλά: «Ναι έρχονται και μας λένε τα καλύτερα. Ο πατέρας μου δεν καταλαβαίνει βέβαια και του τα μεταφράζω εγώ. Ακόμα και όταν λένε άσχημα πράγματα, εγώ του λέω τα καλύτερα. Δείχνουν πολύ αγάπη σε μένα και στην οικογένεια μου, αλλά και στην κοπέλα μου».

Για το αν έχει συναντήσει την ίδια κατάσταση στο Ισραήλ και όπου αλλού αγωνίστηκε: «Ναι το ίδιο ήταν στο Τελ Αβίβ. Υπήρχε η έμπρακτη αγάπη του κόσμου, αλλά μόνο από τους φίλους της Χάποελ, καθώς οι αντίπαλοι δεν με συμπαθούσαν. Και στην Βουλγαρία όπου έπαιζα, αλλά εκεί είναι μικρή πόλη και δεν κυκλοφορούσε πολύ κόσμος. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά με αγαπάνε».

Για το πόσο εύκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να συγκεντρωθεί με όλα αυτά που συμβαίνουν: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν είναι καθόλου εύκολο. Όταν ακούς τι γίνεται, όταν δεν ξέρουμε αν θα παίξουμε, δεν μπορούμε να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι. Ωστόσο, την μέρα που είναι να παίξουμε, πρέπει να είμαστε προσωλημένοι στον στόχο μας, αλλιώς θα έρθει η αντίπαλη ομάδα και θα μας πάρει τους βαθμούς. Στην προκειμένη περίπτωση ο ΟΦΗ».

Για το αν υπάρχει στο μυαλό τους η ΑΕΚ για τον ημιτελικό, αλλά και όλα αυτά που είπε μετά το παιχνίδι: «Το παιχνίδι ανήκει στο παρελθόν. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Μιλήσαμε για το παιχνίδι, σκεφτήκαμε το παιχνίδι και το τι έγινε και έρχονται άσχημα συναισθήματα.

Τώρα όμως έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας και θέλουμε να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Ο επαναληπτικός με την ΑΕΚ αργεί, αλλά όταν έρθει θα είναι τα ίδια συναισθήματα. Θα κατεβούμε να παίξουμε, να κερδίσουμε την ΑΕΚ και να πάμε εμείς στον τελικό».

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και το γεγονός ότι δεν τους κέρδισαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα και δύσκολη να την αντιμετωπίσεις. Είχαμε δυσκολίες με τον αγώνα στην Κρήτη όπου και χάσαμε.

Στο γήπεδο μας όμως αξίζαμε κάτι παραπάνω από την ισοπαλία. Στον ΟΦΗ του αρέσει να κρατάει την μπάλα και να βρίσκει χώρους. Θα κάνουμε την μελέτη μας μέσω βίντεο και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για την απουσία του Ματίγια: «Ο Ματίγια είναι απίθανος παίκτης και έχουμε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας. θα μου λείψει, αλλά έχουμε καλούς παίκτες να τον αντικαταστήσουν. Ο Μπα, ο Τόνσο ή όποιον άλλον επιλέξει ο προπονητής μας, θα καλύψει το κενό του».

Για τις φήμες μεταγραφής του: «Φήμες άκουσα πολλές. Ειδικά τον Ιανουάριο άκουσα πολλές φήμες. Έχω ένα 2ετές συμβόλαιο, άρα μου μένει ακόμα ένας χρόνος.

Είμαι ικανοποιημένος εδώ και θέλω να δώσω τα πάντα για τον Άρη. Ζούμε στο σήμερα όπως είπα και για τον ιό. Το μέλλον αργεί ακόμα. Μετά το τέλος της σεζόν, θα κάνουμε μια συζήτηση με τον πρόεδρο αλλά προς το παρόν, είμαι εδώ».

Για την επόμενη σεζόν που σχεδιάζεται στον Άρη με προπονητή τον Μίχαελ Ένινγκ: «Είναι ο σωστός άνθρωπος για τον Άρη. Οι αριθμοί και τα αποτελέσματα μιλούν για αυτόν. Ελπίζω να μείνει γιατί με βάζει να παίξω. Θέλω να συνεργαστώ μαζί του. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τον Άρη».