Πέντε μέτρα για την αντιμετώπιση της «επιδημικής έξαρσης» του κοροναϊού, προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκαλώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ότι αντιμετώπισαν «με δημαγωγικό και λαϊκίστικο τρόπο αυτή τη νέα απειλεί για τη δημόσια υγεία».

Σε δήλωση του Ανδρέα Ξανθού, τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ,  αναφέρεται ότι «Από την πρώτη στιγμή της επιδημικής έξαρσης του νέου κορονοϊού, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα – και όχι με δημαγωγικό και λαϊκιστικό τρόπο, όπως έκανε στο παρελθόν η ΝΔ και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης – αυτή τη νέα απειλή για τη δημόσια υγεία.

Η εμφάνιση κρουσμάτων και στη χώρα μας ήταν αναμενόμενη και αναπόφευκτη, Επειδή από χτες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης με κορονοϊό αυξάνονται με επιταχυνόμενο ρυθμό, απαιτείται:

1. Η διερεύνηση από την Ειδική Επιτροπή Λοιμοξιολόγων – Επιδημιολόγων και τον ΕΟΔΥ των συνθηκών που συνέβαλαν σε αυτή τη διασπορά, με στόχο τη βελτίωση της ανταποκρισιμότητας του συστήματος υγείας.

2. Η γρήγορη και αποτελεσματική λειτουργική υποστήριξη του ΕΣΥ με στοχευμένη ενίσχυση κρίσιμων κρίκων της δημόσιας περίθαλψης, όπως οι δομές ΠΦΥ, τα ΤΕΠ των νοσοκομείων και οι ΜΕΘ

3. Η λήψη όλων των ενδεικνυόμενων μέτρων προστασίας του προσωπικού του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ

4. Η εντατικοποίηση των μέτρων ατομικής προστασίας και ελάττωσης του συγχρωτισμού, έτσι ώστε να ανακοπεί η αλυσίδα διασποράς και να περιοριστούν τα κρούσματα στην κοινότητα

5. Η συστηματική κι υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών, των επαγγελματιών υγείας και των πολιτικών δυνάμεων για τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα και τις συστάσεις των ειδικών επιστημόνων και των διεθνών οργανισμών (ΠΟΥ, ECDC).

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με ωριμότητα και αποφασιστικότητα αυτό το νέο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία στο βαθμό που από το Υπουργείο Υγείας και την Πολιτεία θα υπάρξει η απόλυτη προσήλωση στις αρχές τις επιστημονικής τεκμηρίωσης, της διαφάνειας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συναίνεσης, της δημόσιας λογοδοσίας και της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών του ΕΣΥ», καταλήγει η δήλωση του κ. Ξανθού.

Το ΚΙΝΑΛ

Ελλείψεις στα μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας του κορωνοϊού διαπιστώνει το Κίνημα Αλλαγής και η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά επικρίνει την κυβέρνηση για επικοινωνιακές ασκήσεις αντί ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για την αντιμετώπισή του.

Η κ. Γεννηματά δήλωσε συγκεκριμένα: «Οι τελευταίες εξελίξεις με τα νέα κρούσματα αποδεικνύουν ότι το κυβερνητικό σχέδιο διαχείρισης του κορωνοϊού έχει επικίνδυνα κενά.

Η κυβέρνηση οφείλει τώρα να σταματήσει τις επικοινωνιακές ασκήσεις και τα αλληλοσυγχαρητήρια και να κατοχυρώσει έμπρακτα ασφαλείς διαδικασίες προστασίας της δημόσιας υγείας».

Fofi Gennimata@FofiGennimata

https://bit.ly/38vOW5a 

Ο κορωνοϊός δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακές ασκήσεις.

Ο κορωνοϊός δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακές ασκήσεις – Φώφη Γεννηματά

Οι τελευταίες εξελίξεις με τα νέα κρούσματα αποδεικνύουν ότι το κυβερνητικό σχέδιο διαχείρισης του κορωνοϊού έχει επικίνδυνα κενά. Η κυβέρνηση οφείλει τώρα να σταματήσει τις επικοινωνιακές ασκήσεις…

gennimatafofi.gr

See Fofi Gennimata’s other Tweets