Το νέο Opel Corsa θα λανσαριστεί στην αγορά το τέταρτο τρίμηνο του 2019, ενώ η ηλεκτρική εκδοχή θα ακολουθήσει προς τα τέλη του 2019. Συγκεκριμένα, η γερμανική φίρμα θα λανσάρει για πρώτη φορά την ηλεκτρική έκδοση που υπόσχεται, μετά από μια πλήρη φόρτιση, αυτονομία 330 χιλιομέτρων.

Το πενταθέσιο Corsa-e θα διαθέτει για την κίνηση του μια μπαταρία 50 kWh ποθ  μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της (ταχεία φόρτιση) σε 30 λεπτά. Το Corsa-e υποστηρίζει όλες τις επιλογές φόρτισης – μέσω καλωδίου, επιτοίχιου πίνακα ή ταχυφορτιστή – ενώ η μπαταρία καλύπτεται από οκταετή εγγύηση.

Ο οδηγός θα έχει στη διάθεση του τρία προγράμματα οδήγησης – Normal, Eco και Sport. Το Sport mode αυξάνει την απόκριση και τη δυναμική συμπεριφορά, με μέτριες επιπτώσεις στην αυτονομία. Στο Eco mode, το Corsa-e γίνεται δρομέας μεγάλων αποστάσεων, αυξάνοντας σημαντικά την αυτονομία, χωρίς να επηρεάζεται το επίπεδο άνεσης.

Το  Corsa-e είναι ένα όχημα μηδενικών ρύπων, με τον ηλεκτροκινητήρα να υπόσχεται ισχύ 136 ίππους και ροπή 260 Nm. Επίσης, θα μπορεί να επιταχύνει από τα 0-100χλμ./ώρα σε 8΄΄ ενώ τα 0-50 έρχονται σε 2,8».

Η εξωτερική εμφάνιση του χαρακτηρίζεται από τις νέες δυναμικές γραμμές, με το Corsa-e να αγγίζει σε μήκος τα 4,06 m.  Η οδική συμπεριφορά και οι δυναμικές επιδόσεις ωφελούνται από το χαμηλότερο κέντρο βάρους.  Το μοντέρνο εσωτερικό, με πλήρως ψηφιακό  cockpit μπορεί να αναβαθμιστεί περαιτέρω με δερμάτινα καθίσματα, ενώ πληθώρα είναι η γκάμα των εξοπλιστικών στοιχείων σε συστήματα ενημέρωσης και υποβοήθσης.