Σε νέα γκάφα υπέπεσε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας όσους παρακολουθούσαν τη συνέντευξή του στον Antenna να ξαφνιαστούν για άλλη μια φορά -όχι ευχάριστα πάντως- από το επίπεδό του στην ελληνική γλώσσα.

Η επίμαχη φράση του πρωθυπουργού ήταν πως στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «ανοιχτοί και διάτρητοι να έρθουν όλοι να δουν τους λογαριασμούς μας», με αφορμή το σκάνδαλο Πετσίτη.

Επόμενο ήταν να πάρουν φωτιά τα social media, αφού ο Αλέξης Τσίπρας προφανώς εννοούσε ότι είναι διαφανείς, καθαροί, έτοιμοι για κάθε έλεγχο.

Και αυτό γιατί η λέξη διάτρητοι είναι στην προκειμένη περίπτωση λάθος. Προφανώς ο Πρωθυπουργός ήθελε να πει διαφανείς, έτοιμοι για κάθε είδους έλεγχο. Σίγουρα όμως, όχι διάτρητοι.

Σύμφωνα με το λεξικό, Όπως αναφέρει το λεξικό ο ορισμός της λέξης διάτρητος σημαίνει αυτός που είναι γεμάτος τρύπες η πιο λαϊκά ο τρυπητός. Και μεταφορικά η λέξη χρησιμοποιείται για μια διατύπωση που είναι γεμάτη λογικά κενά. Πάντως δεν σημαίνει διαφανής και έτοιμος για έλεγχο όπως ήθελε να πει ο κ. Τσίπρας, μάλλον το αντίθετο.

Οπως ήταν φυσικό άμεση ήταν η αντίδραση των χρηστών του twitter που έσπευσαν να σχολιάσουν τα ελληνικά του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σχεδόν σε κάθε του δημόσια παρέμβαση «σκοτώνει» τη γλώσσα μας.

Σοβαρά τώρα αμφισβητεί κανείς το ποσό αδίστακτος είναι ο Τσίπρας όταν πετάει τέτοια μαργαριτάρια σε κάθε του ομιλία και παρόλα αυτά διατηρεί τέτοια ψυχραιμία; Εδώ ένα εταιρικό μέιλ στέλνεις κ το κοιτάς εκατό φορές μήπως σου φυγε κανένα κόμμα.