Σε καρκινοβασία διαρκείας εξελίσσονται όλα τα εγχειρήματα του Αλέξη Τσίπρα λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου, καθώς καμία από τις επιλογές της τελευταίας περιόδου δεν έχει εξελιχθεί με τον τρόπο που θα επιθυμούσε η ομάδα της Ηρώδου Αττικού.

Τα κεντροαριστερά «ανοίγματα» αποδεικνύονται ατελέσφορα και ακυρώνονται από τους εναγκαλισμούς του… κατ’ εξοχήν εκπροσώπου της στροφής στη Σοσιαλδημοκρατία Π. Κουρουμπλή με τον υμνητή της Χρυσής Αυγής Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο· η υπόθεση Novartis, «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους», εξελίσσεται σε μια μεθόδευση εις βάρος ενός μόνο εκ των δέκα πολιτικών προσώπων, τα οποία είχαν εκ προοιμίου στιγματιστεί ως ένοχοι· η συμφωνία με την Εκκλησία για τη μισθοδοσία των κληρικών παραπέμπεται από την Ιεραρχία για μετά τις εκλογές…

Ο Πρωθυπουργός περιέρχεται παράλληλα σε ολοένα και μεγαλύτερη πίεση είτε λόγω της διερεύνησης των δραστηριοτήτων στενών συνεργατών του είτε λόγω της κινητοποίησης εσωκομματικών παραγόντων, οι οποίοι σπεύδουν να διαφοροποιηθούν από τις επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου, με το βλέμμα στην επομένη των εκλογών.

Οι μεγαλύτεροι πονοκέφαλοι για τον κ. Τσίπρα αυτή την περίοδο έχουν ονοματεπώνυμα: Νίκος Παππάς και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το Βήμα της Κυριακής αναλύει…

Η «ωρολογιακή» βόμβα Πετσίτη και οι… αποστασιοποιήσεις στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού

Καθοριστικές οι επόμενες μέρες για Πετσίτη και Παππά

Πώς ερμηνεύουν κομματικά στελέχη τις παρεμβάσεις-σφήνα Τσακαλώτου

Πώς συνδέονται με την πρόσφατη δημοσίευση στο «Βήμα» της πληροφορίας ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να στείλει τον υπουργό Οικονομικών σε θέση επιτρόπου στις Βρυξέλλες

Οι αρνήσεις για την ευρωλίστα και το δυνατό χαρτί που αναζητά το Αλέξης Τσίπρας

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του Αγγελου Κωβαίου στο «Βήμα της Κυριακής»