Το σπίτι του Σαίξπηρ στο Λονδίνο, όπου ο θεατρικός συγγραφέας έγραψε το σπουδαίο έργο ο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά, σύμφωνα με έρευνα την οποία δημοσίευσε το CNN.

Ο ιστορικός θεάτρου Geoffrey Marsh πέρασε μία δεκαετία ψάχνοντας ενδελεχώς την κατοικία του Άγγλου δραματουργού και ποιητή διασταυρώνοντας τα επίσημα αρχεία του, προκειμένου να εντοπίσει πού ακριβώς έζησε ο Σαίξπηρ κατά τη δεκαετία του 1590.

Η έρευνα του Marsh ξεκίνησε αφότου ανακαλύφθηκε το 2008 το Theatre, ένα Ελισαβετιανό θέατρο στο Shoreditch του Ανατολικού Λονδίνου. Ο ιστορικός αναρωτήθηκε πού ζούσε ο Σαίξπηρ όταν παίζονταν τα έργα του πριν την δημιουργία του περίφημου «Globe».

Υπήρχαν στοιχεία στο παρελθόν που δημιουργούσαν υποψίες πως ο Σαίξπηρ έζησε στο κεντρικό Λονδίνο κοντά στον σταθμό του Λίβερπουλ, αλλά η ακριβής τοποθεσία δεν είχε προσδιοριστεί ποτέ.

Σύμφωνα με τον Marsh, στοιχεία δείχνουν ότι ο Σαίξπηρ είχε ζήσει σε ένα ακίνητο με θέα την εκκλησία της Αγίας Ελένης.

Η ιδιόμορφη γραφή των εγγράφων που δημιουργήθηκαν κατά τη δεκαετία του 1550 αποτέλεσε πρόκληση για τον Marsh να τα αποκρυπτογραφήσει και να τα ερμηνεύσει.

«Το μέρος όπου έζησε ο Σαίξπηρ στο Λονδίνο μας δίνει στοιχεία ώστε να κατανοήσουμε βαθύτερα τις εμπνεύσεις του για τα έργα που δημιούργησε, αλλά και εικόνες από τη ζωή του» δήλωσε ο ιστορικός, όπως μεταδίδει το CNN.

Λίγα χρόνια αφότου μετακόμισε στο Λονδίνο από το Στράτφορντ, ο Σαίξπηρ ζούσε σε μία από τις πλουσιότερες ενορίες της πόλης, κοντά σε ισχυρά δημόσια πρόσωπα, πλούσιους διεθνείς εμπόρους, γιατρούς της καλής κοινωνίας και εξαιρετικούς μουσικούς» πρόσθεσε.