Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή στο έγκλημα και την παραβατικότητα από την πλευρά της κυβέρνησης εξέφρασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Η κυρία Γεροβασίλη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha προσέθεσε: «Είμαι αποφασισμένη αλλά και υποχρεωμένη από την θέση μου να μην δείξω καμία ανοχή», ενώ παράλληλα χαρακτήρισε επιτυχημένη τη σημερινή επιχείρηση της Αστυνομίας στα Εξάρχεια, επισημαίνοντας ότι «η ουσία είναι να παράγεται αποτέλεσμα και μετά».

«Δηλαδή να υπάρχουν νομικές συνέπειες. Γιατί αρκετές φορές έχουν γίνει προσαγωγές και συλλήψεις αλλά λίγες ώρες μετρά βρίσκονται πάλι ελεύθεροι μια και δεν υπήρχαν στοιχεία. Η ουσία είναι να μην γίνονται επιχειρήσεις–σκούπα για εντυπωσιασμό, αλλά επιχειρήσεις που να έχουν αποτέλεσμα» συμπλήρωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η κυρία Γεροβασίλη τόνισε ότι «μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η Αστυνομία να εξαντλήσει τις δυνατότητες της και πιστεύω ότι θα το κάνει», σημειώνοντας πάντως ότι «η περιοχή των Εξαρχείων έχει σύνθετα θέματα».