«Απεκρίθη ο Ιησούς και είπε προς Τον Νικόδημο· Αληθώς, αληθώς σοι λέγω, εάν τις δεν γεννηθή άνωθεν, δεν δύναται να ίδη την βασιλείαν του Θεού».

Όλοι αυτοί που χρόνια τώρα πάνε και συμμετέχουν στην …ανάσταση του παπά ένοιωσαν ποτέ κάτι διαφορετικό στη εμπειρία τους;

Εννοώ αλλαγή έμπρακτης ζωής,αποδεικτική πορεία ζώντος Χριστού! Δεν εννοώ συναισθηματικές αυταπάτες και μυστηριακά ιδεολογήματα…ούτε βέβαια τους πυροσωλήνες με τα μπουρλότα,ούτε την παραδοσιακή βλαστήμια και το λάγνο χρεμέτισμα που συνοδεύει την κρασοκατάνυξη με τα ποιμενικά κλαρινέτα και την λαιμαργοψηστούρα του αρνιού.

Η αλήθεια είναι πικρή και σχεδόν όλοι την αντιλαμβάνονται αργάή γρήγορα…δεν μπορείς να το παίζεις συνέχεια θρησκευτική καρικατούρα στο θέατρο σκιών της γειτονιάς σου. Είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε κάτι: ο Χριστός μιλάει για ανάσταση σήμερα των αληθινά πιστών Του μαθητών.

Εμείς τι ρόλο παίζουμε ,είμαστε πιστοί Του αν ναι είμαστε αναστημένοι και ζούμε εν πνεύματι και εν αληθεία ,αν όχι …είμαστε νεκροί και το παίζουμε ζωντανοί στα θέατρα της υποκριτικής μας δεξιοτεχνίας Αν κάποιος δεν αναστηθεί «άνωθεν» δεν θα εισέλθει στη βασιλεία των Ουρανών αλλά θα σέρνεται και θα θρησκεύεται «κάτωθεν» στη βασιλεία του χώματος. Σήμερα η δέχεσαι τον Χριστό να σε αναστήσει από τους νεκρούς και να περπατήσεις μιά νέα ζωή Πνεύματος Χριστού ή δέχεσαι την θρησκεία σου να σε θάψει και τους παπάδες να σε νεκροφορήσουν.

Ενα από τα δύο ή παραδίδεσαι με μετάνοια και υπακοή στη ζωοποιό δύναμη του αναστημένου Χριστού η παραδίδεσαι στους ντιλιβεράδες του θανάτου! Tο πτώμα όσο και να το συντηρούμε με την παραδοσιακή μας φορμόλη δεν μπορεί να αναστηθεί.Αν δεν ακούσουμε τον ζωοποιό Λόγο του Χριστού και δεν υπακούσουμε εν λόγω και έργω τότε θα μείνουμε εμφιαλωμένοι στον θρησκευτική μας κάψουλα απωλείας.

«Συνετάφημεν λοιπόν μετ’ Αυτού διά του βαπτίσματος εις τον θάνατον, ίνα καθώς ο Χριστός ανέστη εκ νεκρών διά της δόξης του Πατρός, ούτω και ημείς περιπατήσωμεν εις νέαν ζωήν»

Φιλήμων Σωτηρόπουλος