Ασθενής

Το ματς που σήκωσε σκόνη ήταν αυτό του Σαββάτου, ανάμεσα στη Λαμία και τον Απόλλωνα. Το 0-0 ήρθε άκοπα, χωρίς καν να έχουμε κάποια σπουδαία φάση από τους ποδοσφαιριστές των δύο αντιπάλων. Οι δηλώσεις από τους προπονητές θα είχαν ενδιαφέρον αν εμφανίζονταν και οι δύο. Γιατί ο Μπάμπης Τεννές των γηπεδούχων επικαλέστηκε αδιαθεσία και έστειλε τον άμεσο συνεργάτη του. Να πείραξε τον έμπειρο προπονητή ο δυνατός ανοιξιάτικος ήλιος; Να ήταν μια «διπλωματική ασθένεια» προκειμένου να αποφύγει κάποιες, ενδεχομένως δύσκολες ερωτήσεις; Το βέβαιο είναι πως τα κύματα αντιδράσεων προήλθαν από τον Κάμπο και με καυτή ανακοίνωση της ΑΕΛ. Ισως δεν είναι τυχαίο ότι η απόδοση στην ισοπαλία έπεσε κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες, ενώ στο ματς τελικά μπήκε φραγή. Ας μην είμαστε τελείως καχύποπτοι. Ναι, δεν πρέπει να νιώθουμε υπερηφάνεια που δύο ομάδες αρκέστηκαν σε ένα αποτέλεσμα απολύτως «βολικό» και για τις δύο. Αυτά, ειδικά τις τελευταίες αγωνιστικές, συμβαίνουν κατά κόρον σε όλα τα πρωταθλήματα. Οι δε εκπλήξεις γίνονται και είναι ισχυρές. Τι να πουν, δηλαδή, στην Αγγλία με το χθεσινό σοκ και τη νίκη της ουραγού και δίχως ελπίδες σωτηρίας Γουέστ Μπρομ απέναντι στη Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ;

Ντόπινγκ

Το νέο κρούσμα (και μάλιστα με την ξεπερασμένη και ιδιαίτερα επικίνδυνη στανοζολόλη) σε αθλήτρια της προ-Μεσογειακής ομάδας άρσης βαρών ήταν το εύρημα ελέγχου που διενήργησε η ομοσπονδία του αθλήματος. Αυτό ήταν κάτι που υπενθύμισε με ανάρτησή του στο Facebook o πρόεδρος της ΕΟΑΒ, Πύρρος Δήμας, θέλοντας να απαντήσει έτσι στον Ιούλιο Συναδινό που είχε κάνει νωρίτερα ανάρτηση όπου εξέφραζε τη θλίψη και τον θυμό του για το γεγονός.

Ο Δήμας θέλησε με τον τρόπο αυτόν να υπενθυμίσει στον ΓΓΑ ότι η ΕΟΑΒ είναι η πρώτη πολέμια τέτοιων περιστατικών, κάνοντας μάλιστα και ελέγχους παρά τα πενιχρά της έσοδα.

Διάκριση

Το ξανασήκωσε στο γούρικο για αυτόν Ζάγκρεμπ. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Γκιώνη, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατέκτησε το κροατικό όπεν στο πινγκ πονγκ.

Επικρατώντας κατά κράτος των γερμανών αντιπάλων του, του Νο 1 στο τουρνουά, Ρικάρντο Βάλτερ, τον οποίο νίκησε με 4-1 στον τελικό και του Νο 2 στη διοργάνωση, του Μπενεντίκτ Ντούντα, τον οποίο έκαμψε με 4-3 στα ημιτελικά.