Μόνον όσοι ζουν σε συννεφάκια ξαφνιάστηκαν από την εισβολή με όπλο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Πολύ απλά, γιατί με τις κινήσεις τους όλο το προηγούμενο διάστημα τον έκαναν να αισθανθεί πως το κράτος είναι αυτός, πως μπορεί να διαφεντεύει τα πάντα και πως επειδή έχει ζεστό χρήμα είναι πανίσχυρος. Χορηγία στη Λίγκα. Συμβούλιο της ΕΠΟ σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης δικής του ιδιοκτησίας. Αποφάσεις που ελάχιστα ακούμπησαν τον ΠΑΟΚ. Ακόμη και η εθνική ομάδα μετακομίζει οσονούπω στην Τούμπα για το (φιλικό) ματς με την Ελβετία επειδή είναι φιλόξενο το γήπεδο, σύμφωνα πάντα με την άποψη των αρμοδίων. Ολο το χαλί στρωμένο για τον παράγοντα από τους παράγοντες που το μόνο που γνωρίζουν είναι να λένε σε όλα «ναι». Οταν, λοιπόν, αντιμετωπίζεις τον άλλον ως τον έναν και μοναδικό, φτάνει η στιγμή που θα νιώσεις αιχμάλωτος των επιλογών σου…

Καμπανάκι

Στο μάτι των διεθνών Ομοσπονδιών μπήκε και πάλι το εγχώριο ποδόσφαιρο. Και η FIFA με ενημέρωσή της είναι όχι μόνο αυστηρή, αλλά παράλληλα άκρως απειλητική όπως διαπιστώνουν όλοι: «H επιτροπή της FIFA που είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της ΕΠΟ καταδικάζει έντονα τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα και καλεί όλους τους εθνικούς φορείς του ποδοσφαίρου να δράσουν άμεσα και να βάλουν ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη κατάσταση που εμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρ’ όλο που τα πρόσφατα γεγονότα έγιναν στο πλαίσιο μιας εθνικής διοργάνωσης, που σημαίνει ότι τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των αρμόδιων δικαστικών οργάνων της HFF, η επιτροπή παρακολούθησης της FIFA παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τώρα περιμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και γρήγορα.

Παράλληλα, η επιτροπή παρακολούθησης έχει ενημερωθεί για την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει προσωρινά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας για τη σεζόν 2017-2018.

Η μη λήψη κατάλληλων μέτρων από τα αρμόδια όργανα για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων θα υποχρέωνε τη FIFA να παραπέμψει την υπόθεση στην επιτροπή ενώσεων μελών της FIFA, υποβάλλοντας έκθεση στο συμβούλιο της FIFA για εξέταση και πιθανές κυρώσεις που προβλέπονται από το καταστατικό της FIFA, συμπεριλαμβανομένης και της αποβολής του μέλους της Ενωσης».

Ερώτηση

Αν ξαναρχίσουν οι διοργανώσεις και αν περάσουν στον τελικό ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, πού ακριβώς θα γίνει ο τελικός; Στο Ολυμπιακό Στάδιο; Και αν ναι, κάτω από ποιες συνθήκες; Μήπως από τώρα να έχουμε κατά νου ότι σε μια ποδοσφαιρική γιορτή δεν θα εμφανιστούν θεατές; Ξαναλέμε, αν προκύψει αυτό το ζευγάρι.

Σχέση

Μυθική είναι η φράση στην Καζαμπλάνκα για την αρχή μιας ωραίας φιλίας. Αλλά με τα απόνερα της Τούμπας και το ντου του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο, έχουμε το τέλος μιας φιλίας. Γιατί οι Δημήτρης Μελισσανίδης – Ιβάν Σαββίδης κάποτε συμπορεύτηκαν στον χώρο του ποδοσφαίρου, εδώ και μήνες απλώς συμβίωναν και τώρα είναι φανερό ότι ακολουθούν διαφορετικές κατευθύνσεις.

Λάρισα

Και μέσα σε όλο τον ορυμαγδό των γεγονότων που έφεραν τη διακοπή των πρωταθλήματος, στον κάμπο ανακοίνωσαν τον νέο τεχνικό της ΑΕΛ. Σωτήρης Αντωνίου ονομάζεται (φωτογραφία), η καταγωγή του είναι από τη Λάρισα, έστω κι αν δεν έπαιξε ποδόσφαιρο στην ομάδα. «Εχω το πακέτο», τόνισε ο κόουτς κατά την παρουσίασή του, ενώ ο Αλέξης Κούγιας ελπίζει αυτή τη φορά να πετύχει η επιλογή. Γιατί παρατραβά η ιστορία με τις συνεχείς αλλαγές τεχνικών. Ανέκδοτο, όπως ειπώθηκε…