Οι βιγλάτορες μπορούν να κοιμούνται πια ήσυχοι. Ο κίνδυνος απομακρύνθηκε, η Εθνική έγινε ξανά ομάδα και όσοι την έφτυναν θα αρχίσουν να τη γλείφουν.

Αφήστε και το άλλο: πολλοί είναι αυτοί που θα πιστεύουν πως με την κριτική που άσκησαν έβαλαν ένα λιθαράκι για να έρθει στον σωστό δρόμο. Κι αν σπάσει ο εξαποδώ το πόδι του και κατακτήσει και μετάλλιο, θα βγουν να πανηγυρίζουν. Ιδίωμα made in Greece από αρχαιοτάτων χρόνων.

Η Εθνική αυτορυθμίστηκε. Διαθέτει παίκτες με πλούσιο ταλέντο και τεράστια εμπειρία που γνωρίζουν καλύτερα από εμένα και τον οποιονδήποτε ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα της ομάδας.

Η επίκληση των pick and roll και rock and roll από τους ειδήμονες δεν προσθέτει σοφία στις επιφανειακές αναλύσεις που ενεργοποιούνται αναλόγως του τι γράφει το ταμπλό.

Η κριτική δεν μπορεί να στηρίζεται πάνω στη νίκη ή στην ήττα, αλλά πρέπει να ανιχνεύει τις διαβρωτικές συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον της ομάδας.

Οι αισθητήρες πρέπει να συλλαμβάνουν τα αρνητικά και τα θετικά στοιχεία καθ’ όλη την πορεία του συγκροτήματος. Από την προετοιμασία, τα φιλικά και στο τέλος τα επίσημα.

Συνήθως όμως ξεκινάμε να ασκούμε κριτική από το τέλος. Γιατί πάντα πιστεύουμε πως ο από μηχανής θεός θα διορθώσει την κατάσταση. Κριτική α λα καρτ δεν μπορεί να γίνεται.