Από το σοβαρό ώς το φαιδρό η απόσταση είναι ένα βήμα. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν κάνει ήδη το μισό και αν κάποιος δεν τους σταματήσει εγκαίρως θα κάνουν και το άλλο μισό.

Ο τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίζεται η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς», αν μη τι άλλο, αγγίζει τα πρώτα στρώματα της σφαίρας του γελοίου.

Τι για «ιερά χώματα» έχουμε διαβάσει, τι για τσιμεντένια κειμήλια με τεράστια αξία που είχαν αναλάβει τον ρόλο του φύλακα και πρέπει να αντιμετωπιστούν με την προσήκουσα ευλάβεια, τι για ημερομηνίες-σταθμούς που πρέπει να γίνουν τα εγκαίνια του νέου γηπέδου.

Στη φαιδρότητα των ημερών έχει προστεθεί και το «ρεπορτάζ εξέλιξης έργων». Χθες καθαρίστηκε ο χώρος, σήμερα έγινε η περίφραξη και ορίστηκαν τα όρια, αύριο θα μαζέψουμε βρούβες, σε δυο μήνες θα σκάψουμε οκτώ μέτρα και πάει λέγοντας.

Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει. Αν και μου περνά από το μυαλό πως κάποιοι προσπαθούν να διατηρήσουν το momentum του ενθουσιασμού για την έναρξη των εργασιών της «Αγια-Σοφιάς» ώστε να το εξαργυρώσουν με διάφορους άλλους τρόπους.

Οπως την αύξηση των πωλήσεων των εισιτηρίων, την άνοδο της δημοφιλίας της ηγεσίας, ακόμα και την τόνωση των κυκλοφοριών των οπαδικών εντύπων.

Ας έχει όμως κατά νουν ο Κιτρινόμαυρος Αετός πως το γελοίο ξεκινά με χαμόγελα και τελειώνει με γιουχαΐσματα.