Τι είχαν πει οι Βρυξέλλες όταν έθεσαν την ελληνική οικονομία σε επιτήρηση- και μάλιστα για δεύτερη φορά; Να περιορίσουμε το έλλειμμα, για το οποίο- είπανευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση, με μέτρα μόνιμου και διαρθρωτικού χαρακτήρα…
Τι έκανε ο κ. Παπαθανασίου κατόπιν ωρίμου σκέψεως; Επέβαλε μέτρα εφάπαξ, καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα- τα λεγόμενα εις την νεοελληνικήν χαράτσια. Αυτοκίνητα, κινητά, καρτοκινητά, σκάφη, τυχεροί του τζόγου είναι αυτοί που θα κληθούνσε πρώτη φάση- να πληρώσουν ένα μέρος του ελλείμματος. Δηλαδή του 5,1% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, του 6% και πλέον σύμφωνα με όλους τους άλλους.

ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ αυτά, σε συνδυασμό με το απίθανης αντίληψης- επίσης μη μόνιμου χαρακτήρα- μέτρο για τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων που θα παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Σουφλιάς, θα εισπραχθούν 1,9 δισ. κατά τον κ. Παπαθανασίου. Φθάνουν; Όχι βέβαια! Λείπουν τουλάχιστον άλλα 3 δισ., για τα οποία όπως ομολόγησε ο υπουργός Οικονομικών θα προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Οκτώβριο. Ε, να μη χαλάσουν και τα μπάνια του λαού (σ.σ.: τουλάχιστον όσων διαθέτουν ακόμη χρήματα για να πάνε για μπάνιο!). ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ της Ζίμενς, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος συνελήφθη τελικώς χθες στη Γερμανία, υπό μάλλον περίεργες συνθήκες, αλλά τα ερωτήματα ως προς την έκδοσή του στην Ελλάδα για να δικαστεί παραμένουν λόγω των εμπλοκών που δημιουργεί το γεγονός ότι έχει και γερμανική υπηκοότητα. Έτσι δεν αποκλείεται τελικώς να του επιβληθεί, όπως στον συγκατηγορούμενό του κ. Σίκατσεκ, μια ποινή δύο ετών με αναστολή- και οι ελληνικές αρχές να μείνουν έκθετες για περισσότερους του ενός λόγους.

ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ολιγοήμερη παράταση για την υπεράσπισή του έλαβε από τον αρμόδιο ανακριτή ο Θόδωρος Τσουκάτος, που επιμένει ότι τα χρήματα που έλαβε από τον κ. Χριστοφοράκο πήγαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και προκαλεί τους δύο ταμίες του Κινήματος σε κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση. Ο δικηγόρος του έκανε λόγο για την «έννοια του πολιτικού χρήματος» που έχει καταργηθεί στην Ελλάδα, σηματοδοτώντας και τον τρόπο που θα υπερασπισθεί τον εαυτό του ο πρώην στρατηγός του ΠΑΣΟΚ.