Η γκέλα στη Λάρισα προσγείωσε απότομα την ΑΕΚ, που είχε ξεκινήσει πολύ δυναμικά στο 2018. Οι δύο βαθμοί που χάθηκαν σε συνδυασμό με την εμφάνιση της ΑΕΚ έφεραν προβληματισμό, μιας και τη γύρισε αρκετά πίσω, τόσο βαθμολογικά, αφού η κορυφή απομακρύνθηκε, όσο και ψυχολογικά.

Το τελευταίο έχει τη σημασία του κυρίως ενόψει των αγώνων που έρχονται και δη αυτόν της Τετάρτης, που θα βρει την Ενωση στο Γεώργιος Καραϊσκάκης απέναντι στον Ολυμπιακό για το Κύπελλο.

Ηδη ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε την επιχείρηση ανασύνταξης μιλώντας στους ποδοσφαιριστές του μετά το παιχνίδι: «Δεν πήγαν καλά πολλά πράγματα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, τα οποία όμως δεν έχουμε το περιθώριο να αναλύσουμε τώρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να κοιτάξουμε μπροστά. Να ξεχάσουμε γρήγορα αυτό το ματς και να προχωρήσουμε. Μας περιμένει ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που θέλουμε να κερδίσουμε. Και μπορούμε να τα καταφέρουμε, αποδεικνύοντας σε όλους αλλά και στους εαυτούς μας ποιες είναι οι πραγματικές μας δυνατότητες» είπε μεταξύ άλλων στους ποδοσφαιριστές του ο ισπανός τεχνικός.

Tην «πληγώνει» η επαρχία

Η ΑΕΚ δείχνει ξεκάθαρα ότι έχει πρόβλημα μακριά από την Αττική. Καθώς μετά και την ισοπαλία στη Λάρισα μετρά συνολικά 9 χαμένους βαθμούς εκτός Λεκανοπεδίου! Αφού άφησε δύο στα Γιάννινα (0-0 με ΠΑΣ), τρεις στην Τρίπολη (ήττα με 2-0 από τον Αστέρα) και άλλους δύο στα Πηγάδια (1-1 με Ξάνθη). Ζήτημα που έχει πληγώσει την ΑΕΚ βαθμολογικά, μιας και όπως προκύπτει από τα παραπάνω την έχει φέρει πίσω στη μάχη για το πρωτάθλημα.

Η Ενωση έχει κερδίσει μακριά από την Αθήνα μονάχα σε Λιβαδειά και Αγρίνιο. Παρουσιάζοντας εκτός Αττικής ένα προβληματικό πρόσωπο. Το οποίο μεταφράζεται σε απώλειες βαθμών που κοστίζουν. Με τελευταία, την προχθεσινή ισοπαλία στη Λάρισα, που απομάκρυνε την Ενωση από την κορυφή του πρωταθλήματος και την έφερε σε δύσκολη θέση. Δεδομένου και του ντέρμπι που υπάρχει στο πρόγραμμα με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Ενίσχυση

Στο ματς με τη Λάρισα η ΑΕΚ έδειξε μεταξύ άλλων πως έχει αδυναμίες στο ρόστερ της. Με την έλλειψη ενός κλασικού ακραίου, πέραν του Χριστοδουλόπουλου, να είναι εμφανής. Ούτε ο Μπακασέτας, ούτε ο Μασούντ, ούτε ο Κλωναρίδης λογίζονται ως εξτρέμ και το πρόβλημα που υπάρχει εκεί χρήζει προσθήκης. Κάτι που θυμίζουμε ότι είχε έρθει στο προσκήνιο στο ξεκίνημα της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, στην πορεία όμως ατόνησε.

Ωστόσο δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο το θέμα του εξτρέμ να απασχολήσει ξανά την ομάδα. Με την Ενωση να διερευνά τις επιλογές που μπορεί να έχει στην αγορά και ακολούθως να αποφασίζει αν θα κάνει κάποια ακόμα κίνηση. Που ίσως να αφορά έναν κλασικό ακραίο ή και έναν φουλ μπακ, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει την πτέρυγα στο 3-5-2.