Οταν κάποια στιγμή ο ΛεΜπρον Τζέιμς αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει όλα τα φόντα ώστε να εξελιχθεί στον κορυφαίο μπασκετμπολίστα του κόσμου! Θυμηθείτε το! Δεν είναι αστείο. Ούτε συνιστά εθνική έπαρση για ένα 22χρονο παιδί που από τη φτωχική ζωή στα Σεπόλια και τα μικροαντικείμενα στα πεζοδρόμια της Αθήνας ζει το όνειρό του στα αστραφτερά παρκέ του ΝΒΑ. Αλλά μια βάσιμη πρόβλεψη που, σύμφωνα με τις επιστημονικές μετρήσεις και τις αναλύσεις των ειδικών, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες ώστε να γίνει πραγματικότητα.

Πριν από 21 χρόνια, ο προπονητής του στους Μιλγουόκι Μπακς, Τζέισον Κιντ, είχε βιώσει την εμπειρία της συμμετοχής στη βασική πεντάδα της Δύσης στο All Star Game αντιμετωπίζοντας ορισμένους από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ιστορίας, τον Μάικλ Τζόρνταν, τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ, τον Χακίμ Ολάζουον και τον Σακίλ Ο’Νιλ! «Θυμάμαι ότι ήμουν φοβισμένος του θανατά! Οταν ψηφίστηκα, ήμουν και εγώ 22 ετών όπως ο Γιάννης. Θα είναι μια σπουδαία εμπειρία γι’ αυτόν, το να βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες του κόσμου» εξήγησε ο Τζέισον Κιντ, την ώρα που οι Μπακς είχαν αναγάγει τη συμμετοχή του Greek Freak στην πεντάδα της Ανατολής σε κορυφαίο όπλο της στρατηγικής τους στο μάρκετινγκ.

«Προσφορές με 34 δολάρια για να γιορτάσουμε το Νο 34. Εισιτήρια για τρεις αγώνες με 34 δολάρια» έλεγε η διαφημιστική καμπάνια των Ελαφιών, που έχουν ανανεώσει το συμβόλαιο του Αντετοκούνμπο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια έναντι 100 εκατ. δολαρίων και είναι φυσιολογικό να χρησιμοποιούν τη φιγούρα του ως cover photo στον επίσημο λογαριασμό τους στο twitter με την επωδό «Το μέλλον δείχνει ισχυρό» («The future looks strong»)! Μια από τις «παλιοσειρές» στο ετήσιο All Star Game, που επρόκειτο να αρχίσει στις τρεις τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος, ο Καρμέλο Αντονι, ο οποίος μετρά δέκα συμμετοχές, διαπίστωσε ότι ο Γιάννης είχε κάποια νευρικότητα και έτσι φρόντισε να τον καθησυχάσει. «Με αυτό το όνομα, το Greek Freak, δεν μπορεί να είσαι νευρικός» αστειεύθηκε μαζί του, ενώ αρκετοί σταρ του ΝΒΑ συμφώνησαν ότι δικαίως ψηφίστηκε στο αρχικό σχήμα της Ανατολής.

Ο ίδιος ο Γιάννης δεν θέλει να χάνει ούτε σε αγώνα επίδειξης, δίνοντας την υπόσχεση ότι «ναι μεν θα προσπαθήσω να βγάλω θεαματικές φάσεις, αλλά στο μυαλό μου θα έχω να κερδίσω» και αυτή η νοοτροπία του μαχητή τον έχει φέρει τόσο ψηλά στη συνείδηση του ΝΒΑ. Βέβαια, μια άλλη απάντηση που έδωσε είναι η πιο χαρακτηριστική και εκείνη η οποία γράφτηκε στην Ιστορία μαζί με την παρθενική συμμετοχή του στο All Star Game, το οποίο παρακολουθεί σύσσωμη η οικογένεια Αντετοκούνμπο (μαζί και ο μεγάλος αδερφός του Θανάσης, που ταξίδεψε στη Νέα Ορλεάνη μετά τον δραματικό αποκλεισμό της Ανδόρα στον προημιτελικό του ισπανικού Copa del Rey). Στο δίλημμα, λοιπόν, «μετάλλιο με την Εθνική ή ένα πρωτάθλημα με τους Μπακς;», το «φαινόμενο» αποκρίθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη: «Θα επέλεγα μετάλλιο με την Εθνική, γιατί αυτό θα ήταν κάτι που θα έμενε σε όλη την Ελλάδα».