Το νέο VW T-Roc, το νέο SUV των Γερμανών κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά σε πληθώρα εκδόσεων και κινητήρων με τιμές από 19.650 ευρώ.

Η γκάμα SUV της VW θα εκτείνεται από το T-Cross ως το Touareq. Το νέο crossover καταφέρνει να συνδυάζει την επιβλητικότητα ενός SUV με τον δυναμισμό ενός compact hatchback και εισέρχεται απευθείας στην καρδιά μιας κατηγορίας που πλέον έχει συνεχή ανοδική πορεία. Πλέον, τα μικρά SUV αποτελούν τη νέα τάση στο χώρο του αυτοκινήτου.

Το νέο μοντέλο της κατατάσσεται στην κατηγορία των compact SUV, με lifestyle χαρακτηριστικά, ιδιαίτερα πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο και επιδόσεις για κάθε απαίτηση. Το νέο T-Roc προσφέρεται είτε με μπροστινή κίνηση είτε με τετρακίνηση, όντας ένα από τα πιο πλούσια σε επιλογές μοντέλα, τόσο σε εκδόσεις όσο και σε κινητήρες. Το νέο γερμανικό μοντέλο είναι πρωτίστως ένα πρακτικό αυτοκίνητο. Είναι πενταθέσιο και έχει χώρο αποσκευών 445 λίτρων.

Επίσης, είναι το πρώτο SUV στην κατηγορία του που προσφέρει προαιρετικά ψηφιακά όργανα χάρη στο νέας γενιάς ψηφιακό πίνακα Active Info Display, ενώ μαζί με τα συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας, προσφέρει νέες δυνατότητες ψηφιακών απεικονίσεων και ελέγχου.

Eπιλογές σε κινητήρες

Το T-Roc μπορεί να επιλεχθεί ανάμεσα από μια νέα σειρά τούρμπο κινητήρων: τρεις βενζινοκινητήρες (TSI) και τρεις πετρελαιοκινητήρες (TDI), σε τρία επίπεδα ισχύος από 115 έως και 190 ίππους!

Για τους κινητήρες των 150 ίππων, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει μπροστινή κίνηση ή τετρακίνηση (4ΜΟΤΙΟΝ) καθώς και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (DSG 7 ταχυτήτων). Το μικρότερο μοτέρ είναι 1.0 TSI αποδίδει 115 ίππους, υπόσχεται κατανάλωση καυσίμου 5,1 λίτρα/100χλμ. Με δεξαμενή καυσίμου χωρητικότητας 50 λίτρων, το αυτοκίνητο έχει θεωρητική αυτονομία περίπου 960 χλμ.

Επίσης, όλες οι τετρακίνητες εκδόσεις του T-Roc έχουν 4ΜΟΤΙΟΝ Active Control. Με το 4ΜΟΤΙΟΝ ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει τέσσερις προηγμένες λειτουργίες, ‘Street’ και ‘Snow’ [άσφαλτος και χιόνι] και δύο λειτουργίες για εκτός δρόμου οδήγηση: ‘Off-road’ (αυτόματη ρύθμιση off-road παραμέτρων) ή ‘Off-road Individual’ (μεταβλητές ρυθμίσεις). To νέο μοντέλο κοστίζει από 19.650 ευρώ και αφορά την έκδοση με τον 1.000αρη κινητήρα των 115 ίππων.

Η πρώτη εμπειρία με το μοτέρ 1.0 TSI

Στην πρώτη πανελλαδική παρουσίαση του μοντέλου στην χώρα μας, που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα Κορινθίας, είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το νέο μοντέλο με τον 1.000αρη, τούρμπο, τρικύλινδρο κινητήρα των 115 ίππων.

Το νέο SUV, με βάρος κοντά στα 1.200 κιλά αλλά με αρωγό το 6αρι κιβώτιο, καταφέρνει να κινείται ιδιαίτερα ευέλικτα, σπιρτόζικα ακόμη και στα ορεινά στροφιλίκια που σε οδηγούν στον χειμερινό προορισμό, πάνω από το Ξυλόκαστρο.Ο σπιρτόζικος χαρακτήρας του 1.0 TSiδεν διαψεύστηκεούτε μια στιγμή, διατηρώντας πάντα τηνπολιτισμένηλειτουργία – αν και 3κύλινδρο – με τον οδηγό να έχει στο δεξί του πόδι, ανά πάσα στιγμή, άφθονα αποθέματα ροπής.

Εξαιρετική και η αίσθηση από το κιβώτιο των έξι σχέσεων, ενώ η κατανάλωση καυσίμου, σε μικτές διαδρομές – στην πόλη, στον αυτοκινητόδρομο και στους ανηφορικούς επαρχιακούς δρόμους – κυμάνθηκε στα 6,5 λίτρα/100χλμ.

Σαφώς, και πρόκειται για μια έκδοση που αποτελεί τη χρυσή τομή, χωρίς ωστόσο να αποκλείουμε την πετρελαιοκίνητη έκδοση, 1.6 TDi που θα είναι διαθέσιμο την άνοιξη του 2018.