Τέσσερις νέοι, με σπουδές και καινοτόμες ιδέες «καταρρίπτουν τα στερεότυπα» και δείχνουν ότι η ενασχόληση με τη γεωργία μπορεί να αποτελέσει επαγγελματική διέξοδο για τη νέα γενιά. Από επιλογή και όχι από ανάγκη επέλεξαν να ασχοληθούν με το χωράφι, με τη φιλοδοξία να ανανεώσουν τον χώρο και «να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην αναγέννηση του αγροτικού τομέα». Ενός τομέα που με την κατάλληλη στήριξη μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στη μετά Covid-19 εποχή. Προτρέπουν μάλιστα όσους φιλοδοξούν να δοκιμάσουν την τύχη τους στον πρωτογενή τομέα να μη διστάσουν, εφόσον έχουν όρεξη και μεράκι, τα οποία συνθέτουν το «αναγκαίο καύσιμο» για οποιαδήποτε επιχειρηματική προσπάθεια. Να αφήσουν πίσω παρωχημένες αντιλήψεις και να τολμήσουν καλεί τους επίδοξους νέους αγρότες η Αναστασία Πασιαλή, η οποία μαζί με τον αδελφό της Γιώργο δημιούργησαν τη «Fruit Stories Edessa». Μια οικοτεχνία που παράγει μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και σιρόπια με παραδοσιακές συνταγές από κεράσια και σύκα που καλλιεργεί η οικογένειά της στην Κερασιά Πέλλας. Υπάρχουν άνθρωποι, όπως λέει, που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και να στηρίξουν καινούργιες πρωτοβουλίες που έρχονται να φέρουν κάτι νέο ή να καλύψουν κενά… Η ίδια, η οποία έχει σπουδάσει μαθηματικός και ο αδελφός της, μηχανολόγος μηχανικός είχε την αμέριστη συμπαράσταση της πρωτοβουλίας Orange Grove της ολλανδικής πρεσβείας και του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά». Πλέον σχεδιάζει τα επόμενα βήματα, τα οποία αφορούν στην κυκλοφορία νέων κωδικών, όπως ροφήματα από κοτσάνια κερασιού, στην επέκταση του δικτύου πωλήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και στη δημιουργία e-shop, εφόσον το επιτρέψει το νομοθετικό πλαίσιο.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ