Σε πλήρη εξέλιξη είναι έρευνες για την φωτιά που εκδηλώθηκε στο εργοστάσιο στη Λαμία το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση της τροφικής δηλητηρίασης μαθητών στην περιοχή.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στις κτιριακές εγκαταστάσεις και στον περιβάλλοντα χώρο αλλά και σε παρακείμενες εγκαταστάσεις άλλων επιχειρήσεων.

Υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για την ώρα παραμένει ακόμα ανοικτό το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

Στα νέα στοιχεία της υπόθεσης συγκαταλέγεται η ύπαρξη αυτόπτη μάρτυρα την στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Επίσης φαίνεται ότι το συγκεκριμένο άτομο ήρθε σε επαφή είτε με την αστυνομία  είτε με την πυροσβεστική. Ωστόσο, η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε καθυστερημένα σε σχέση με το ξέσπασμα της φωτιάς.

Οι κάμερες ασφαλείας

Ενώ, στο μικροσκόπιο της πυροσβεστικής είναι και η πολύ γρήγορη επέκταση της φωτιάς στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Όσον αφορά τις κάμερες ασφαλείας τελικά φαίνεται ότι η επιχείρηση διαθέτει κάμερες που έχουν καταγράψει εκρήξεις, ωστόσο δεν υπάρχει εικόνα από το σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, μόνο το μισό κτίριο διέθετε πυρασφάλεια.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι αυτό που είχε προμηθεύσει τα σχολικά γεύματα από τα οποία προκλήθηκε μαζική τροφική δηλητηρίαση σε τουλάχιστον 63 μαθητές επτά σχολείων της Λαμίας.

Σε δέκα από τα δείγματα που εστάλησαν στον ΕΟΔΥ εντοπίστηκε το επικίνδυνο βακτήριο του σταφυλόκοκκου.

«Το πιθανότερο σενάριο είναι να μεταδόθηκε από ανθρώπινο παράγοντα, ο οποίος πιθανώς να είχε κάποια σταφυλοκοκκική λοίμωξη και ενδεχόμενα να μετέδωσε το συγκεκριμένο μικρόβιο σε πρώτη ύλη και στη συνέχεια αυτό να προκάλεσε τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας», ανέφερε ο Χρήστος Γεωργίου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λαμίας και αντιπεριφερειάρχης Υγείας.

«Κάμπια, φτερό και πάγος»

Πριν από τρεις μήνες γονείς μαθητών έκαναν καταγγελίες σε βάρος της εταιρίας που κατασκεύαζε τα σχολικά γεύματα.

Οι γονείς είχαν τότε ενημερώσει τον ΟΠΕΚΑ που είναι αρμόδιος για τα σχολικά γεύματα, αλλά και την εταιρία.

«Η μόνη απάντηση που πήραμε ήταν από την εταιρεία, η οποία μας είπε ότι τα σχόλιά μας είναι κακόβουλα και δεν έπρεπε να ειπωθούν», είπε η μητέρα μαθητή.

Με απόφαση του ΟΠΕΚΑ σταματά η προσωρινά συνεργασία με την εταιρεία, μετά τις καταγγελίες για τη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών.