Πρόστιμα συνολικού ύψους 112.025 ευρώ σε 19 επιχειρήσεις για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων επέβαλε ο ΕΦΕΤ.
Οπως ανακοίνωσε ο Φορέας, τα πρόστιμα αφορούν επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, εγκαταστάσεις παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου, επεξεργασίας κρέατος, παραγωγής και εμπορίας πτηνοτροφικών προϊόντων, επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, για παραγωγή, διακίνηση και διάθεση μη ασφαλών αλλά και νοθευμένων τροφίμων. Οι κυρώσεις αφορούσαν και σε θέματα παρακώλησης και παρεμπόδισης ελέγχου, αποκλίσεις ως προς την εφαρμογή HACCP, μη συμμόρφωση ως προς τις γενικές απαιτήσεις υγιεινής, την παραπλανητική επισήμανση, παρουσίαση και διαφήμιση τροφίμων αλλά και για μη συμμόρφωση για ισχυρισμούς διατροφής.
Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας.







