Ο παλμός της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης χτυπάει και αυτό το Σαββατοκύριακο στον ΟΤ.

Παρακολουθήστε μέσα από το περίπτερο του ΟΤ σε ζωντανή σύνδεση όλες τις εξελίξεις με ζωντανές συνεντεύξεις στελεχών της αντιπολίτευσης, επιχειρηματιών, αναλυτών και ανθρώπων της αγοράς.

Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε συνεντεύξεις με πρώην υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το βράδυ στις 20:00 παρακολουθείστε ζωντανά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

 Ηλιόπουλος – Η κυβέρνηση έχει κριθεί ανίκανη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών

Στο περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο κ. Ηλιόπουλος προχώρησε σε σκληρή κριτική εναντίον της κυβέρνησης , σημειώνοντας ότι «έχουμε μία κυβέρνηση που έχει κριθεί ανίκανη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών».

Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις ενώ αναφερόμενος στο θέμα των εμβολιασμών, υποστήριξε πως όλοι πρέπει να εμβολιαστούν καθώς πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο.

Ιάκωβος Καργαρώτος (Παπαστράτος) – «Ξαναγεννιόμαστε προς το καλύτερο, με στόχο μία Ελλάδα χωρίς τσιγάρο»

Η Ελλάδα είναι έτοιμη για να γίνει η πρώτη ή μία από τις πρώτες χώρες χωρίς τσιγάρο παγκοσμίως, τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Παπαστράτος, κ. Ιάκωβος Καργαρώτος, ο οποίος επισκέφθηκε το περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στη συνέντευξή του στον ΟΤ, ο κ. Καργαρώτος υπογράμμισε ότι η χώρα μας διαθέτει ήδη ένα προηγμένο νομοθετικό πλαίσιο για τον έλεγχο του καπνίσματος και είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα: Την οριστική περιθωριοποίηση του τσιγάρου. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα μπορεί να το καταφέρει σε λίγα χρόνια από σήμερα.

Τόνισε ότι η Παπαστράτος θέτει ήδη σε εφαρμογή τη Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης που ανακοίνωσε στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων λειτουργίας της, ενώ αναφέρθηκε, επίσης, σε νέα μεγάλη επένδυση της εταιρείας, ύψους 125 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία οδηγεί στη δημιουργία 115 νέων θέσεων εργασίας.

Μπακούρας στον ΟΤ – Σε 20 χρόνια εντάξαμε το 64% του πληθυσμού στο δίκτυο σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία

«Εμείς στα 20 χρόνια λειτουρίας περάσαμε στο δίκυτο το 64% πληθυσμού σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, όταν στην Ευρώπη χρειάστηκαν 25 χρόνια για να περάσει στο δίκτυο το 50% του πληθυσμού».

Αυτό είπε, μιλώντας στο περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ, ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ο κ. Μπακούρας είπε: «Το πακέτο που εξαγγέλθηκε και όσα έγιναν προηγούμενη χρονιά, η μηίεωση του φορολογικού συντελεστή στα μερίσματα, ήταν θετικά για την εταιρεία μας. Δανειστήκαμε με πολύ χαμηλό επιτόκιο για νέες επενδύσεις και αναμένεται περαιτέρω βελτίωση είτε αυτή αφορά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το προσωπικό μας, είτε τη φοροολογία. Η μείωση της φορολογίας ασφαλώς προσελκύει μεγάλες επενδύσεις. Θα επενδύσουμε στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία 156 εκατ. ευρώ. Είναι σημαντικό το πλαίσιο να είναι ξεκάθαρο για να γίνουν επενδύσεις».

Ζαχαριάδης – Όσο γρηγορότερα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερο για τη χώρα – Πρόβλημα για τη χώρα ο Μητσοτάκης

Τη βεβαιότητα ότι όποτε και να γίνουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα συγκροτήσει από την πρώτη Κυριακή προοδευτική κυβέρνηση, εξέφρασε μιλώντας στο περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Μιλώντας για τα προτάγματα της εποχής, ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε ότι τώρα που βρισκόμαστε στην πανδημία του κοροναϊού, οφείλουμε να απαντήσουμε στη διαχείριση της, στην ακρίβεια αλλά και σε μία σειρά από άλλες προκλήσεις.

Ερωτηθείς για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ «χαϊδεύει» τα αυτιά αντιεμβολιαστών, ο κ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν κατηγορηματικός, υποστηρίζοντας ότι «λέγαμε από την αρχή σε όλους να εμβολιαστούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πρώτη στιγμή εμβολιάστηκε, όπως και εγώ. Όλη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή έστω και με καθυστέρηση είναι εμβολιασμένη. Στη ΝΔ δεν είναι όλοι εμβολιασμένοι».